• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 30 Aprilie , 2019

S-a semnat „Mara Strategy”, un proiect esențial pentru viitorul planificării strategice a activității Consiliului Județului Maramureș

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel-Valer Zetea a semnat vineri, în prezența echipei de proiect, contractul de finanțare pentru proiectul „Mara Strategy” în valoare totală de 3.967.941,55 lei, depus pe Axa priori­tară Administrație Publică. Din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice este semnat de vice-prim ministrul, Vasile-Daniel Suciu.

 

Scopul proiectului este consolidarea structurii și capacității administrative prin creșterea calității, eficienței și gradului de adresabi­litate al actului administrativ la nivelul Consiliului Județean Mara­mureș prin dezvoltarea planurilor și strategiilor de dezvoltare ale județului, coroborat cu implementarea de măsuri de reducere a birocrației și simplificare pentru cetățeni, în perioada de implementare a proiectului.
„Mara Strategy este unul dintre proiectele importante ce va avea un impact pozitiv în activitatea viitoare a Consiliului Județean Maramureș, dar și direct asupra fiecărui cetățean prin facilitarea și simplificarea accesului la documentele și formularele de care are nevoie pentru interacțiunea cu administrația publică județeană. Vom avea o interfață online prin care maramureșeanul, agenții economici sau instituțiile coordonate sau subordonate vor avea la în­de­mână toate documentele necesare în relația cu Consiliul Ju­­de­­țean Maramureș”, a subliniat în cadrul întâlnirii de semnare, președintele Consiliului Județean Ma­ramureș, Gabriel-Valer Zetea.

„Mara Strategy” are printre obiective realizarea unor sisteme informatice menite să gestioneze ar­hi­­vele proprii, digitalizarea proceselor și a fluxurilor de documente, inclusiv retro-arhivarea din arhiva tradițională existentă și a unui portal menit să asigure interfața online pentru cetățeni prin furnizarea de informații și asis­tență, formulare, primire solicitări, emitere documente, inclusiv sistem informatic de ges­tiune a informațiilor geospa­țiale (GIS).

Tot în cadrul acestui proiect, un număr de 48 de funcționari pu­blici se vor instrui din fonduri europene pe teme legate de planifi­ca­rea strategică, instruire în domeniul GIS 2 module, gândire strategică și dezvoltare instituțio­nală, dezvoltare durabilă locală în context global, specialist planificare teritorială, urbanism și amenajarea teritoriului, urbanism și autorizarea lucrărilor de cons­truc­ții, proiectare și implementarea politicilor publice, noul concept de planificare teritoriala: Smart City, dezvoltare durabila în context european.
Partea inovativă în proiect o reprezintă abordarea integrată a implementării G.I.S. corelat cu elaborarea strategiilor de dezvoltare, prin intermediul unui sistem informatic suport, dedicat, la cheie, adaptat instituției.
„Mara Strategy” e un proiect ela­borat de reprezentanții Biroului Relații Internaționale și are o perioadă de derulare de 30 de luni.

 


„Mara Strategy este unul dintre proiectele importante ce va avea un impact pozitiv în activitatea viitoare a Consiliului Județean Maramureș, dar și direct asupra fiecărui cetățean prin facilitarea și simplificarea accesului la documentele și formularele de care are nevoie pentru interacțiunea cu administrația publică județeană”.
Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.