• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 21 Mai 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 20 Ianuarie , 2017

Românii din Transcarpatia au câștigat mizând pe Mihai Eminescu

„Ziua Culturii Naționale” și aniversarea  nașterii poetului Mihai Eminescu au avut parte de o sărbătorire aparte în Biserica Albă (Ucraina).

 

Pentru prima dată au participat la ma­nifestare reprezen­tanții noului Consulat al României de la Solotvino, consulul Gabriel Nicola și agentul consular Lucian-Ionuț Indreiu. Și tot o premieră a constat în amploarea manifestării, organizată de Asociația Culturală „Boema OJT”, în colaborare cu Liceul „Mihai Eminescu” din Slatina,  Școala din Biserica Albă, primăriile din Sighetu Marmației și Biserica Albă.
La statuia din localitate a poetului au avut loc o slujbă religioasă și depu­neri de jerbe. Apoi, centrul mani­festărilor s-a mu­tat la Căminul Cul­tural. Elevi de la Liceul „Mihai Eminescu” din Slatina și de la școlile generale din Slatina, Bi­serica Albă, Apșa de Mijloc, Topcina și Plăiuț
s-au întrecut într-un concurs de cultură generală și de recitări, având ca temă opera lui Eminescu.
Laureații au fost: Augustina Grin (Slatina - marele premiu), Adriana Melnicova (premiul I – Topcina), Felicia Petruț (II - Biserica Albă), Anișoara Dan (III - Apșa de Mijloc). Gheorghiță Vlad, cel mai tânăr concurent, a fost recompensat cu premiul special al juriului.
Pe echipe, concursul a fost câștigat de Liceul „Mihai Eminescu” din Slatina. Marele premiu a constat în volumul „Istoria ilustrată a României”, de Ioan Aurel Pop, iar ceilalți premianți au primit cărți ale poetului Mihai Emi­nescu și dulciuri. Premiile au fost acordate de Asociația „Boema OJT”, cu sprijinul firmei „Aramis” Baia Mare.

Primarul municipiului Sighetu Mar­ma­­ției, Horia Scubli, și-a împărțit ziua de 15 ianuarie între Festivalul Datini și Obiceiuri Ucrainene de iarnă (de la Si­ghet) și participarea la manifestările din Ucraina, unde a ofe­rit tuturor un premiu inedit: recitalul eminescian al actriței Diana Giubernea.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.