• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 14 Mai , 2019

„România este în Europa și nu a plecat niciodată!”

Liberalii maramureşeni l-au avut în mijlocul lor pe candidatul PNL la europarlamentare, Rareş Bogdan, cel care este pe prima poziţie în lista liberalilor. Au avut loc mai multe manifestări care s-au bucurat de o prezenţă masivă a maramureşenilor, semn că PNL are mulţi simpatizanţi în localităţile maramureşene şi în Baia Mare. Desigur, prezenţa lui Rareş Bogdan a fost foarte importantă, poate cea mai importantă.


În prima parte a vizitei în nord, candidatul PNL a ajuns în comuna Moisei, un loc special pentru Rareş Bogdan, aşa cum ar trebui să fie pentru fiecare român. Era ora nouă dimineaţa şi au fost voci care au spus că e prea de dimineaţă, că oamenii nu vor veni la întâlnirea cu candidatul liberal.
Nu a fost aşa! În loc de trei sute de oameni, capacitatea Căminului unde a fost fixată întâlnirea, au venit peste patru sute de oameni să îl asculte pe Rareş Bogdan. A fost incredibil şi pentru cei de acolo şi pentru candidatul liberal. Candidatul liberal a fost impresionat de primarul Toader Şteţcu, un primar destoinic care a reuşit să atragă multe milioane de euro, iar localitatea Moisei arată ca o localitate din Elveţia sau Franţa, a povestit Rareş Bogdan. În Moisei a mai avut un moment special. O fetiţă îmbrăcată în straie populare a venit la Rareş şi i-a cucerit inima. Ana Maria s-a împrietenit cu fostul realizator de emisiuni TV şi i-a arătat o altă faţă a maramureşenilor. De altfel, Ana Maria a fost şi în Baia Mare la miting şi l-a însoţit pe Rareş Bogdan până la scena. De la Moisei s-a mers la Petrova, un alt loc special, şi la Sighet, unde a fost vizitat Memorialul, loc de meditaţie pentru cei care iubesc această ţară.
În Baia Mare, Rareş Bogdan s-a întâlnit cu oamenii pe bulevardele băi­mărene, a depus o coroană de flori la monumentul lui Ion I. C. Brătianu.
De lângă hotelul Mara, Rareş Bogdan a făcut o scurtă vizită redacţiei GA­ZETA de Maramureş, fiind întâm­pinat de Dan Pârcălab, fost coleg şi prieten vechi cu Rareş. O jumătate de oră au vorbit despre presă, despre Maramureş, Baia Mare, despre oamenii nordului! Rareş Bogdan, un tip modest, plin de credinţă, simpatic, a apreciat apropierea redacţiei noastre de Catedrala Ortodoxă din Baia Mare.
De la minunatul nostru săptămânal, Rareş Bogdan şi Ionel Bogdan au plecat spre sala ATP pentru a se întâlni cu liberalii veniţi la mitingul organizat de organizaţia liberalilor mara­mureşeni. La intrarea în frumoasa sală, cea mai performantă sală pentru organizarea de evenimente din Baia Mare şi nu numai, a fost aşteptat de Ana Maria din Moisei, fetiţa care l-a însoţit până la scenă. Un moment emoţionant, de emoţie autentică. Candidatul PNL a fost primit cu aplauze de sala plină, multe sute de oameni. Pe scenă au luat loc cei din conducerea filialei, primari liberali, consilieri judeţeni şi locali, deputatul PNL, Viorica Cherecheş, oaspeţi din Satu Mare.
Trebuie să remarcăm felul în care au fost pregătite aceste evenimente. Totul a fost la un nivel ridicat, cu mult peste alte evenimente organizate de liberalii locului în decursul anilor. Am participat la toate momentele electorale, dar cel de acum a fost organizat perfect.

Ionel Bogdan, preşedintele PNL Maramureş, a vorbit despre alegeri, despre nevoia de schimbare, despre victoria pe care PNL o va înregistra la alegerile din 26 mai. A vorbit primarul din Târgu Lăpuş, unul dintre primarii harnici ai Maramureşului, au vorbit oaspeţii de la Satu Mare.
Deputatul liberal Viorica Cherecheş a fost emoţionată, dar a avut un mesaj de susţinere totală pentru Rareş Bogdan.
În timpul acestor discursuri a venit şi primarul Cătălin Cherecheş. El a urcat pe scenă şi i-a oferit un tablou din colecţia personală candidatului liberal Rareş Bogdan, semnat de unul dintre pictorii cunoscuţi ai Băii Mari, Kovacs Bertalan.

Cel mai aşteptat moment a fost discursul candidatului Rareş Bogdan.
„Vă mulţumesc că aţi venit într-un număr atât de mare, într-o zi lucră­toare, pentru a vă întâlni cu un coleg, cu un prieten, cu un om care a venit să nu mai plece. A venit pentru a construi alături de dumnea­voastră, lucruri!
Trebuie să spun că mâine (joi, 9 mai n.red.), în România are loc cel mai important eveniment al ultimilor cinci ani. Mâine, dragi maramu­reşeni, vine Europa la Sibiu, în România, într-un loc unde niciodată Europa nu a încetat să existe. E un moment extrem de important, una dintre marile realizări ale omului pentru care v-aţi zbătut, aţi luptat, aţi plâns, aţi transpirat şi aţi reuşit, Klaus Iohannis, actualul preşedinte al României şi viitorul preşedinte al României!
Preşedintele a reuşit să aducă la Si­biu, la doi paşi de noi, cei mai im­portanţi lideri europeni ai mo­men­tului. Mâine, aici, la 250 de kilometri de noi, vin 300 de invitaţi, preşedinţi, lideri de guverne, lideri europeni. Este un moment cheie, un moment care ne arată încă o dată că România este în Europa şi nu a plecat niciodată!”, a spus Rareş Bogdan.

El a criticat mitingul organizat de PSD, în paralel, la Iaşi.
Revenind la Maramureş, candidatul liberal a vorbit despre incredibila co­mună Moisei care are până şi uliţele asfaltate. O realizare pe bani euro­peni. A amintit de Sighet şi de momentele din Baia Mare.
„Toate aceste exemple ne arată că se poate şi altfel. Se poate şi altfel decât cu sfidare, cu ură, cu călcarea în picioare a oricăror forme de iniţiativă privată. Mă întreb! În Maramureş, unde oamenii sunt şi demni şi fermi şi iuţi, inclusiv la mânie, când e cazul. Şi femei şi bărbaţi, nu sunt mari diferenţe. Să-i ferească Dumnezeu de o maramureşeancă aprigă pe cei care-şi închipuie că pot să calce în picioare mândria unui neam! Mă întreb dacă aici ar putea să existe indivizi ca Bădălău, sau ca Buzatu, sau Iordache, Şerban Nicolae şi alţii. Vă asigur că nu! Nu ar avea nicio şansă ame­ninţările la adresa firmelor private, a agenţilor economici, amenin­ţările la adresa presei, călcată pur şi simplu în picioare în acele judeţe. Aici ar fi imposibil!”, a spus Rareş Bogdan.

După o oră şi jumătate, întâlnirea din frumoasa sala de la ATP a luat sfârşit în aplauzele participanţilor şi în ploaia de sclipici de culoare galbenă şi albastră.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.