• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 8 Septembrie , 2014

Romaltyn Mining are soluţia pentru problema nămolurilor de la Vital

Sergiu Chircă, Director General Romaltyn Mining

 

Problema nămolurilor contaminate cu metale grele de la Societatea VITAL SA este din nou în atenţia publică după ce, recent, subiectul a fost pe masa de lucru a administraţiei locale. Din păcate, soluţia propusă de Romaltyn Mining reprezentanţilor administraţiei publice locale este ignorată.

Încă de la preluarea societăţii de către noul acţionariat, conducerea SC Romaltyn Mining SRL şi-a manifestat interesul pentru colaborarea cu administraţia publică locală, în vederea soluţionării problemelor generate de nămolurile de la VITAL, care sunt contaminate cu metale grele din cauza deversării apelor de mină în reţeaua de canalizare a oraşului. Propunerea de colaborare a fost prezentată administraţiei publice locale, respectiv domnului primar Cătălin Cherecheş, dar, spre surprinderea noastră, nu a fost luată în considerare.

Constatăm cu regret că autorităţile locale din Baia Mare evită cu orice preţ să colaboreze cu SC Romaltyn Mining SRL, societate care are posibilitatea de a depozita nămolurile de la Vital în condiţii optime şi de a trata apele de mină pe care le contaminează.

Reamintim că SC Romaltyn Mining SRL dispune de o staţie de epurare proprie modernă, care are capacitatea de a prelua şi trata apele de mină care, în prezent, se deversează în reţeaua de canalizare a oraşului. Nămolul rezultat ar putea fi depus pe Iazul Aurul, singurul iaz din ţară autorizat conform celor mai exigente norme tehnice şi de mediu în vigoare.

Soluţia propusă de noi ar permite rezolvarea în condiţii de maximă siguranţă şi eficienţă economică a problemei, iar reducerea costurilor de la operatorul de apă şi canalizare ar putea genera inclusiv o scădere a tarifelor practicate.

Romaltyn Mining îşi reafirmă dorinţa de a participa activ la rezolvarea problemelor comunităţii locale, în condiţiile respectării depline a principiilor legalităţii şi transparenţei.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.