• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 31 Octombrie , 2015

Recunoaştere internaţională pentru Şcoala Gimnazială „Dr. Victor Babeş”

La finalul lunii octombrie, Şcoala Gimnazială „Dr. Victor Babeş” a avut plăcerea de a-l întâmpina pe Rolf Maruhn, consulul Germaniei la Timişoara, pentru a fi încadrată într-un program prestigios pentru şcolile cu predare în Limba Germană.

 

 

Cu această ocazie Şcoala Gimnazială „Dr. Victor Babeş” a intrat în programul „Şcoli - parteneri ai viitorului”, proiect ce reuneşte o reţea mondială de 1.700 de şcoli, în care predarea limbii germane ocupă o poziţie fruntaşă.

Astfel, în cadrul evenimentului, i-a fost înmânat directorului şcolii, Cornelia Temian, de către Consul, placheta Pasch, care vine ca o recunoaştere, mulţumire şi apreciere a programului pentru activităţile şcolii.

Având această deschidere, tinerii care studiază acolo au primit destule oportunităţi, cum ar fi, schimburi de experienţă în Germania, sau chiar pot primi burse de studiu acolo.

 

 

În cadrul şcolii există o grupă de grădiniţă, cinci clase primare şi patru clase generale care au predare în limba germană, fiind în total 238 de elevi şi 100% din profesori sunt calificaţi. Ca un prin pas către o mai bună colaborare, în cadrul şcolii există un profesor din Germania, care a venit pentru a preda copiilor.

Rolf Maruhn, consulul Germaniei la Timişoara, a  ţinut să mulţumească conducerii şcolii şi să aprecieze efortul depus pentru includerea acesteia în programul „Şcoli - parteneri ai viitorului”. A ţinut să precizeze şi cât de importanţi sunt aceşti copii şi cât de mulţumite sunt firmele nemţeşti datorită faptului că mulţi dintre angajaţii români sunt cunoscători ai limbii.

 

La eveniment a participat şi Brigit Soeldenwagner, inspector şcolar delegat al statului german, care a precizat că „este o onoare să ofer placheta Pasch, care atestă calitate şi recunoaşterea pe care o are statul German pentru calitatea acestei şcoli. Au reuşit în timp record să obţină această distincţie, care, ţin să precizez, nu se obţine uşor”.

 

Anul trecut, în aceeaşi perioadă a anului, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Baia Mare, a primit o plachetă care certifică faptul că liceul va face parte din instituţiile de învăţământ din România care oferă certificatele de competenţe lingvistice de limba germană DSD (Das Deutsche Sprachdiplom der Kultursministerkonferenz, Zweite Stufe), plachetă înmânată tot personal de consulul Germaniei la Timisoara, Rolf Maruhn şi Brigit Soeldenwagner.

 

„Este o onoare să ofer placheta Pasch, care atestă calitate şi recunoaşterea pe care o are statul German pentru calitatea acestei Şcoli. Au reuşit, în timp record, să obţină această distincţie, care, ţin să precizez, nu se obţine uşor”.

Birgit Soeldenwagner

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.