• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 20 Decembrie , 2021

Războiul gunoaielor continuă. Șantajul

Războiul gunoaielor din Baia Mare continuă. S-a intrat în prelungiri cu un șantaj mizerabil. Societatea Drusal a anunțat că sistează ridicarea gunoiului menajer din Baia Mare până se vor plăti facturile restante. Într-o logică a lucrurilor, ai spune că societatea procedează corect pentru recuperarea banilor datorați pentru un serviciu realizat. Dar această logică este șchioapă. Drusal se răzbună pe băimăreni și începe șantajul. Unul mizerabil, că tot vorbim de gunoaie.

 

Nicolae TEREMTUȘ

Taman înainte de sărbători s-au trezit mai marii Drusal să oprească ridicarea gunoiului. Cu un exercițiu de imaginație, vedem peste vreo câteva zile un oraș sufocat de gunoaie, de mirosuri și alte neajunsuri. Aceste imagini
le-am urmărit la televizor pe la începutul anului, în București. Și acolo s-a procedat la fel.  Șantaj în disputa cu primarul sectorului 1. Nu știm ce se va întâmpla în zilele următoare, dar este clar că Drusal a devenit un șantajist mizerabil. NU așa se rezolvă problemele unei societăți.

Pentru a vedea ce comunicat au dat băieții de la societatea prestatoare de servicii de salubrizare, am avut neinspirata soluție de a intra pe site-ul lor. Am crezut că am intrat în altă parte. Ne-am minunat de câte am descoperit acolo despre  Drusalul cel de toate zilele. Și am aflat și despre hotărârea șantajistă. O reproducem aici:  

„Societatea Drusal, în calitate de operator autorizat a serviciului de salubritate menajeră zona 1 SMID Maramureş, vă aduce la cunoștință că Primăria Baia Mare nu şi-a onorat plata facturilor de salubritate menajeră aferentă ultimului an de zile, drept urmare a pus societatea noastră în situația neplăcută de a vă anunța cu regret că, începând cu data de 15 decembrie 2021, pe raza municipiului Baia Mare nu se va mai ridica gunoiul menajer de la persoane fizice până la rezolvarea situației financiare cauzată de Primăria Baia Mare prin neplata facturilor!
Facem precizarea că activitatea de salubritate menajeră va fi suspendată doar pentru persoanele fizice din municipiul Baia Mare, nu şi pentru restul localităților. Activitatea de colectare, transport şi depozitare pentru toate celelalte 30 de UAT-uri, precum şi agenții economici şi instituțiile publice din Baia Mare vor beneficia de serviciile operatorului în condiții normale”, se arată în comunicat.

Așa  se poate vedea că doar persoanele fizice sunt afectate. Adică, aceia care se vor sesiza cel mai repede și vor face, probabil, presiuni asupra primăriei. Așa cum am mai spus, acest film l-am mai văzut. Cu siguranță, nu așa se rezolvă o astfel de situație. Și, până la urmă, trebuie văzut cum s-a ajuns aici. De ce? Cu siguranță că există motive, iar ce am găsit pe site ne confirmă  aceste  semne de întrebare. Deci, să urmărim ce spune societatea despre ea: „Societatea comercială DRUSAL SA este o com­panie care activează în sectorul de management și reciclare a deșeurilor. Compania a fost înființată în anul 1995, acesta fiind punctul de plecare al graficului ascendent descris de evoluția acesteia până la momentul actual. Pentru noi, întotdeauna, cea mai importantă re­sursă a fost resursa umană, urmărind constant creșterea performanței individuale și organizaționale și men­ținerea unui mediu deschis de comunicare, fapt care ne permite în prezent, alături de experiența cumulată, să oferim clienților noștri servicii de înaltă calitate la standarde in­ternaționale. Ceea ce ne recomandă ca prestatori de servicii sunt valorile și principiile orga­ni­zaționale, dar și atenția pentru detalii și feedback-ul pozitiv primit de-a lungul existenței companiei”. Pe de altă parte, am aflat că are tot felul de certificări ISO, de la 9001 la 1400 și nu mai știm câte. Adică, este o societate care are cele mai
înalte standarde de calitate în munca pe  care o realizează. Ha, ha, ha, să vezi și să crezi!
Ce prostie. Pe de altă parte, am văzut și parcul auto pe care so­cieta­tea îl are. Ea dispune de 4 autocompactoare, 12 rotopresuri, 5 au­­to­containere, 2 compactoare mici pentru golit coșuri stradale. Atât și nimic mai mult și cu astea face salubrizarea menajeră în Baia Mare și în alte 30 de localități. Ăsta da ISO 9001, 14001 și ce mai are.

Să ne amintim de licitația din 2006 sau 2007 pentru salubrizarea menajeră în Baia Mare.  Urma să se obțină un contract pe opt ani, cu posibilitatea de prelungire cu încă opt ani. La licitație au participat Drusal și încă trei firme din București și Cluj. Drusal, împinsă din spate de mai mulți consilieri locali, a câștigat. Și de atunci... curățenia stradală se făcea cu măturoaiele alea mari din răchită. Se ridica praful până la cer. Drusal  avea atunci doar ISO 9001. Cu alte cuvinte, calitate înaltă a serviciilor. La licitație, în dosar a trecut că va avea un parc auto mare, modern și suficient pentru o salubrizare la nivel internațional.

Iată, după  16 ani, ce parc auto are. Iar de  servicii să nu mai vorbim. Singura constantă  a activității Drusal, în cei 16 ani, a fost cererea de taxe mărite. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.