• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Ianuarie , 2023

Punctul Feroviar de Frontieră Valea Vișeului a fost redeschis

Punctul Feroviar de Frontieră Valea Vișeului a fost redeschis, după o perioadă de 17 ani în care activitatea a fost suspendată în acest punct de trecere a frontierei.

Ionel Bogdan, președintele Con­siliului Județean Mara­mu­reș, împreună cu Ionel Scrioș­teanu, se­cretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, au fost prezenți, zilele trecute, la redeschiderea Căii Ferate Valea Vișeului.
Prin acest punct, vor opera zilnic două curse de călători tur-retur, fiecare tren ucrainean având disponibile 182 de locuri.

Orarul zilnic va fi următorul:
- ora 07.45 - intrarea trenului în țară – staționare în Gara Valea Vișeului, iar la ora 11.45 –plecarea din gară - ieșirea din România;
- ora 15.45 - intrarea trenului în țară – staționare în Gara Valea Vișeului, iar la ora 18.15 – plecarea din gară - ieșirea din România.

Redeschiderea acestui punct de frontieră dintre Maramureș și Ucraina vine după discuția pre­ședintelui CJ Maramureș cu ambasadorul României în Ucraina, Alexandru Victor Micula, privind redeschiderea traficului feroviar la Câmpulung la Tisa și Valea Vi­șeului.
În noiembrie 2022, a fost redeschisă Calea ferată de la Câmpulung la Tisa, după 15 ani în care activitatea a fost suspendată și în acest punct de trecere a frontierei feroviar.
„Aceste două puncte de trecere a graniței vin în completarea proiectului major de infrastructură «Pod peste Tisa în zona Teplița, Sighetu Marmației». Astfel, vom avea, la nivelul județului Maramureș, patru puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, iar acest lucru reprezintă noi conexiuni rutiere și feroviare ale Maramureșului și ale României cu Ucraina, dar și cu partea de vest a Europei, contribuind astfel la intensificarea schimburilor comerciale internaționale și la dez­vol­tarea economică a județului nostru, în beneficiul nivelului de trai al mara­mureșenilor”, a transmis Ionel Bogdan.
La eveniment au fost prezenți și: Bogdan Mihei, președinte Autoritatea Vamală Română, Mihnea Drumea, consilier de stat Cancelaria prim-ministrului, Rudolf Stauder, prefectul județului Ma­ra­mureș, Coman Florin, șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, Vasile Duciuc, primarul comunei Bistra, Florin Grațian Pârvu, consul al României la Solotvino, Radu Pipa, director adjunct exploatare CFR S.A.

Delegația ucraineană a fost reprezentată de Nayem Mustafa-Masi, locțiitor al ministrului Dezvoltării comunităților teritoriilor și infrastructurii Ucrainei, Oleksandr Kamyshin, director general Căi Ferate Ucraina și alți reprezentanți ai autorităților locale și ai conducerii companiei de cale ferată din Ucraina.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.