• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 20 Martie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 16 Martie , 2018

PSD se pregătește de nuntă, iar românii de parastas

„Agenda guvernării PSD-ALDE și agenda românilor sunt total paralele, nimic din ceea ce-i preocupă pe cetățeni nu se regăsește pe ordinea de zi a coaliției aflate la putere. În PSD se discută aprig despre nunți, cumetrii și proiecte de legi menite să pună pumnul în gură tuturor celor care îndrăznesc să critice ,«măreața,» guvernare și pe «înțelepții» ei cârmaci, în vreme ce românii de rând văd cum le scad veniturile de la o lună la alta, iar prețurile cresc în ritm amețitor. Datele oficiale ale INS arată că ne confruntăm cu cea mai mare inflație din ultimii cinci ani, de 4,7%, inflație care se traduce prin prețuri mai mari și prin reducerea puterii de cumpărare a românilor. Cresc prețurile, crește și cursul euro, iar românii simt asta în buzunarele lor.

De asemenea, tot datele oficiale arată că promisiunile legate de majorările salariale nu s-au concretizat nici anul acesta. După mutarea contribuțiilor fiscale de la angajatori la angajați, aceștia din urmă au constatat că veniturile reale nete au scăzut în ianuarie 2018 cu 5,5%  față de ianuarie 2017.
Treptat, ies la iveală toate efectele nocive ale unei guvernări bazată doar pe propagandă și pe măsuri care dau bine la televizor. Aceste efecte se simt în toate sectoarele de activitate și astfel angajații din domeniul sanitar vorbesc deja despre grevă generală, cei din educație protestează prin neparticipare la simulările de examene, iar grefierii ies de câteva zile la proteste și amenință chiar cu blocarea activității instanțelor.
La Baia Mare este a doua zi consecutivă în care grefierii protestează, acuzând inechitățile salariale din sistem și pasivitatea ministrului justiției față de această situație. Protestele vor continua și vor afecta desigur și bunul mers al instanțelor și interesele maramureșenilor care au de rezolvat probleme la aceste instituții.
Situația începe să scape de sub control, iar soluțiile economice nu se întrevăd. Românii nu au votat PSD pentru legea defăimării sau pentru a-i băga în pușcărie pe cei care nu se prezintă la comisiile lor de anchetă. Oamenii vor un trai mai bun, să li se mărească salariile așa cum li s-a promis, vor autostrăzi și drumuri moderne, spitale și școli, dar și locuri de muncă mai bine plătite pentru a nu mai lua drumul pribegiei.
Solicităm actualilor guvernanți să se ocupe de problemele reale ale românilor, iar dacă sunt incapabili să le rezolve să își recunoască incompetența și să plece singuri de la guvernare”, se arată în comunicatul semnat de Ionel Bogdan, președintele PNL Maramureș.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.