• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 24 Iunie , 2016

Protocoalele nordului. Liberalii exit!

Zilele trecute au avut loc mai multe întâlniri între forţele politice maramureşene pentru negocieri în vederea constituirii Consiliului Judeţean şi a Consiliilor Locale. Discuţii şi negocieri între PSD Maramureş şi filialele PMP, UDMR, PER şi Coaliţia pentru Baia Mare. Mizele au fost poziţiile de preşedinte şi vicepreşedinţi ai CJ Maramureş şi cea de viceprimari în municipiile judeţului şi în localităţile în care sunt realizate majorităţi ale acestor partide maramureşene.

 

 

Prima semnare de protocol a avut loc între PSD şi Coaliţia băimăreană, la Millennium, în sala mică de şedinţe.

Pe o căldură toridă, toate partidele, mai puţin PER, care au negociat cu PSD au venit pentru semnarea înţelegerii. Au participat Gabriel Zetea, preşedintele PSD Maramureş, Mihaela Puşnava, reprezentantul Coaliţiei pentru Baia Mare, Lucian Morar, prim-vicepreşedinte PMP Maramureş, Doru Dăncuş, preşedinte PNŢCD Maramureş, Noemi Vida, preşedintele Organizaţiei Teritoriale UDMR Baia Mare.

Gazdă a fost Puşnava, o apariţie nouă în zona administrativă băimăreană.

 

„Au fost semnate protocoale între partidele prezente, protocoale care nu numai că propun persoane din cadrul partidelor pentru funcţii executive de conducere atât la nivelul municipiului Baia Mare cât şi la nivelul judeţului Maramureş, dar cred că este chiar în premieră, protocolul de colaborare politică include de asemenea proiecte pe care noi le vom sprijini. Cred că în ultimul an aţi tot auzit de Capitală Europeană a Culturii în 2021 şi de asemenea suntem cu toţii conştienţi că este proiectul prioritar al municipiului Baia Mare cu efecte extrem de importante şi pentru judeţul Maramureş. Tocmai de aceea, vorbesc în numele tuturor colegilor şi de asemenea, îndeosebi în numele lui Cătălin Cherecheş, când spun că eforturile noastre se vor concentra ca toate aceste proiecte să ducă la dezvoltarea municipiului şi a judeţului”, a spus Puşnava.

 

În ceea ce priveşte viceprimarii de Baia Mare, Coaliţia l-a propus pe Marinel Rob, iar UDMR pe Noemi Vida, cei doi fiind susţinuţi atât de PSD, cât şi de PMP. Viceprimar cu atribuţii de primar va fi numit Marinel Rob, până la clarificarea situaţiei juridice a primarului ales, Cătălin Cherecheş. Mihaela Puşnava, cea care a condus discuţiile în numele Coaliţiei pentru Baia Mare a arătat că îşi doreşte ca toate forţele politice adunate în jurul mesei să fie cât mai unite, deoarece urmează o perioadă de multă muncă.

 

Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea a ţinut să mulţumească tuturor partenerilor de la UDMR, PMP şi Coaliţia pentru Baia Mare pentru că au arătat interes în a discuta cu social-democraţii proiectele importante la nivel de municipiu şi de judeţ.

„Campania electorală s-a încheiat, nu mai trebuie să punem orgoliile politice în faţa administraţiei. Interesul băimărenilor şi al maramureşenilor trebuie să primeze şi sper să lucrăm foarte bine în următorii patru ani. Atât în Consiliul Judeţean, cât şi în Consiliul Local Baia Mare avem oameni tineri, care vor veni cu o nouă viziune. Îi felicit pe colegii mei propuşi pentru poziţiile de vicepreşedinţi ai CJ Maramureş, Lucian Morar şi Doru Dăncuş şi cred că vom colabora foarte bine în acest mandat”, a declarat preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea.

 

Noemi Vida, preşedintele Organizaţiei Teritoriale UDMR Baia Mare şi preşedinte al filialei judeţene al UDMR a reiterat faptul că sunt parteneri loiali, care îşi respectă cuvântul dat şi odată ce au întins mâna sau au făcut o promisiune, aceasta va fi onorată până la capăt. „Echipa de consilieri a fost aleasă de cetăţeni, atât la nivelul Consiliul Municipal, cât şi al Consiliului Judeţean. Certurile, compromisurile, discuţiile din timpul campaniei electorale trebuie lăsate în urmă şi acum ne vom concentra să facem o bună administraţie în folosul cetăţeanului”, a declarat Noemi Vida.

 

Lucian Morar (PMP) a arătat că au fost foarte multe speculaţii, în ultima perioadă, cu privire la partidul pe care îl reprezintă. „PMP va susţine toate proiectele importante şi va corela în viitorul portofoliu proiecte personale propuse în timpul campaniei electorale. Suntem un partid serios, care şi-a dat cuvântul şi care are onoare”, a spus Lucian Morar.

 

Preşedintele PNŢCD Maramureş, Doru Dăncuş propus pentru poziţia de vicepreşedinte al CJ Maramureş de Coaliţia pentru Baia Mare şi susţinut şi de PSD, PMP şi UDMR a arătat că, după 30 de zile de campanie electorală şi două săptămâni de negocieri, toate forţele politice participante la conferinţa de presă au ajuns, împreună, câştigători ai alegerilor.

 

„Dorim să asigurăm stabilitate în Baia Mare şi în Maramureş, iar pentru aceasta avem nevoie de o majoritate confortabilă. Am găsit elemente care să ne lege, avem proiecte comune şi vom munci împreună pentru realizarea lor în interesul cetăţenilor.

Mulţumesc colegilor din Coaliţia pentru Baia Mare că m-au propus pentru poziţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, iar prietenilor din UDMR şi PMP că nu s-au lăsat convinşi de alte grupări să schimbe tabăra. Încă de la prima conferinţă de presă a Coaliţiei pentru Baia Mare am arătat că dorim să colaborăm cu PSD şi UDMR, iar faptul că a intrat şi PMP ne bucură”, a spus Doru Dăncuş.

 

După o zi, PSD Maramureş a semnat un protocol şi cu PER Maramureş. La semnarea protocolului a fost prezent Cristian Anghel, şeful filialei ecologiste şi Gabriel Zetea preşedintele PSD Maramureş. Anghel a spus că susţin candidatura lui Zetea la funcţia de preşedinte al CJ Maramureş.

 

 

„Campania electorală s-a încheiat, nu mai trebuie să punem orgoliile politice în faţa administraţiei. Interesul băimărenilor şi al maramureşenilor trebuie să primeze şi sper să lucrăm foarte bine în următorii patru ani. Atât în Consiliul Judeţean, cât şi în Consiliul Local Baia Mare avem oameni tineri, care vor veni cu o nouă viziune”.

Gabriel Zetea, preşedintele PSD Maramureş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.