• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 27 Februarie , 2023

Propuneri legislative de interes analizate în Comisia juridică a Senatului

Săptămâna trecută, în Comisia juridică de numiri, disciplină, imunități şi validări din Senatul României, au fost analizate peste 20 de proiecte de acte normative, înscrise pe ordinea de zi.

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș, președintele comisiei, a explicat:
„Dintre acestea, trei propuneri legislative sunt de foarte mare interes pentru cetățeni și au primit aviz favorabil din partea mea și a colegilor mei:
- propunerea legislativă L79/2023, prin care se modifică Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor și se abrogă Legea nr. 150/2020 privind protecția animalelor destinate exportului în țări terțe, inițiată de Florin Cîțu și Marcel Vaida.

Astfel, în contextul îndeplinirii angajamentelor ce-i revin României şi care derivă din calitatea sa de stat membru al UE, am adaptat şi actualizat legislația națională cu noile reglementări europene în acest domeniu al protecției animalelor în timpul transportului și al operațiunilor conexe.
- propunerea legislativă L81/2023, inițiată de colega mea Nicoleta Pauliuc, care introduce noțiunea de «medicină personalizată», prin definirea acesteia înțelegându-se «îngrijirile de sănătate acordate pe baza unui model medical care folosește caracterizarea fenotipurilor şi genotipurilor persoanelor, care constau în oferirea de servicii medicale preventive, de diagnostic, curative, de reabilitare, respectiv îngrijiri terminale specifice fiecărui pacient».

Sănătatea rămâne pentru mine o prioritate!
- propunerea legislativă L84/2022, prin care Legea nr. 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole situate în extravilan și de modificare a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societăților ce dețin în administrare terenuri proprietate publică și privată a statului, cu destinație agricolă și înființarea Agenției Domeniilor Statului a fost pusă în acord cu Decizia Curții Constituționale nr. 432/05.10.2022.

Toate aceste demersuri vin în sprijinul cetățenilor și susțin un viitor mai bun pentru toți”.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.