• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 23 Iunie , 2017

Proprietăți din sate și comune cadastrate gratuit

Mai multe proprietăți din sate și comune ar putea fi cadastrate gratuit, potrivit unui proiect publicat în consultare publică de către Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional. În urma acestor măsuri se doresc îmbunătățirea condițiilor econo­mice și sociale din spațiul rural, dar și accelerarea procesului de absorbție a fondurilor europene sau naționale destinate autorităților publice sau operatorilor privați din spațiul rural.

Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional  a publicat în dezbatere publică ghidul solicitantului prin care se va realiza înscrierea gratuită în cadastru a proprietăților rurale din cadrul a 793 de unități administrativ-teritoriale. Sesiunea de depunere a proiectelor urmează să fie anunțată public după data de 5 iulie, acesta fiind termenul limită prevăzut pentru consultarea publică asupra ghidului solicitantului. Obiectivul urmărit prin lansarea acestei linii de finanțare este creşterea gradului de acoperire geografică și de înregistrare a proprietăților din zonele rurale în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară.

Având proprietatea înregistrată, populația din zonele vizate de implementarea acestor proiecte va putea beneficia de îmbunătățirea condițiilor econo­mice și sociale, atât datorită securizării statutului proprietății, cât și implicațiilor clarificării situației terenurilor asupra bugetelor locale, iar municipalitățile vor avea o situație clară a proprietăților pe care le dețin. În plus, vor fi create condițiile optime pentru atragerea de investiții în infrastructură din domenii precum agricultură, mediu, turism și agroturism,  îndeplinind astfel pre-condițiile pentru accesarea finanțărilor din alte programe ale Uniunii Europene.

Bugetul alocat acestui program de finanțare este de peste 312 milioane de euro.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.