• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 21 Aprilie , 2021

PROIECTUL „Mai aproape de cetățean”

În contextul derulării proiectului „Mai aproape de cetățean”, executivul Consiliului Județean Maramureș s-a deplasat luni, 12 aprilie 2021, la Sighetu Marmației, pentru a identifica gradul de adresabilitate a persoanelor cu probleme de sănătate către Serviciul de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul DGASPC Maramureș, precum și modul în care activitățile specifice se desfășoară în teritoriu. La Sighetu Marmației, au fost evaluate zece persoane cu dizabilități programate la sediul Di­recț­iei de Asistență Socială și o persoană la domiciliu, aceasta fiind netransportabilă.
 

Vicepreședintele Consiliului Jude­țean Maramureș, Doru Alexandru Lazăr, a purtat discuții cu spe­cialiștii din cadrul SECPAH refe­ritoare la activitatea desfășurată în teritoriu și eventualele dificultăți întâmpinate, dar și cu maramu­reșenii prezenți la fața locului. Cetățenii au apreciat pozitiv inițiativa Consiliului Județean Mara­mureș și a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, prin care se oferă posibilitatea realizării evaluărilor în patru locații din județul Maramureș: Vișeu de Sus, Sighetu Marmației, Târgu Lăpuș și Ariniș, insistând chiar pentru extindere în viitorul apropiat.

„Am constatat la Sighetu Mar­mației un răspuns pozitiv al ce­tățenilor la această inițiativă și mă bucur că reușim astfel să le fim alături, dar mai ales să facilităm rezolvarea problemelor cu care se confruntă. Mulțumesc pe această cale autorităților locale pentru implicare, dar și reprezentanților serviciului de specialitate care depun o muncă importantă pentru cetățenii aflați în situații dificile. Sunt convins că, prin derularea activității de evaluare complexă în cinci locații din județ, patru în teri­toriu și una în Baia Mare, oferim o alternativă viabilă și asigurăm accesul maramureșenilor cu pro­bleme de sănătate către aceste servicii de specialitate mai aproape de domiciliu”, a subliniat în acest context Doru Alexandru Lazăr, vicepreședintele Consiliului Ju­de­țean Maramureș.
Conform calendarului stabilit pentru această lună, în 19 aprilie, angajații Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul DGASPC Maramureș se vor deplasa în Târgu Lăpuș, la Casa de Cultură „Vasile Grigore Latiș”, strada Eroilor, nr. 10, iar în 26 aprilie, în Ariniș, la Căminul Cultural, strada Principală, nr. 243. Pentru o bună organizare și evitarea aglomerării în condițiile generate de pandemie, persoanele care doresc să acceseze serviciile oferite de SECPAH în teritoriu (cerere evaluare, completare documente, reevaluare, agravare) sunt rugate să solicite telefonic o programare prealabilă la numărul de telefon: 0787-890.942 (de luni până vineri, între orele 8.00 – 14.00).

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.