• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 25 Ianuarie , 2019

PROGRAMUL TEATRULUI MUNICIPAL BAIA MARE

Sâmbătă, 26 ianuarie, de la ora 11.00, secția Păpuși invită copiii la spec­tacolul „AMINTIRI DIN COPI­LĂRIE”, după Ion Creangă, regia Cornel Mititelu. Dramatizarea acestei opere literare, atât de cunoscută pu­blicului tânăr, nu face decât să ilustreze cele mai cunoscute şi îndră­gite părţi din lucrare, pentru a veni în întâmpinarea copiilor, cu aspecte pline de haz interpretate dinamic şi cu umor, de către actorii din distribuţie.
Spectacolul se joacă la sala Teatrului de Păpuși.
Durata: 60 minute (fără pauză).


Sâmbătă, 26 ianuarie, de la ora 19.00, se joacă „ALBASTRU. GAL­BEN. ROȘU”, cea mai bună piesă românească de teatru a anului 1997, premiu acordat de UNITER și Casa Regală a României - text și regie artistică Radu Macrinici.
„Eram în iarna lui ’97 când, jurizând la concursul UNITER pentru cea mai bună piesă a anului, am dat târcoale neîncrezător acestui text: prea era bine făcut, prea erau puternice personajele, prea eficient parabolicul in­trigii, prea bine rafinat dozajul de cruzime și suavitate în substanța morală (deloc tezistă) a relațiilor sce­nice, pentru a nu-ți descumpăni prejudecățile și a nu-ți hrăni bătrâ­neasca suspiciune. Prejudecăți, zic, fiindcă până atunci nu mă gândisem niciodată că tocmai tea­trul s-ar putea angaja convin­gă­tor în etalarea coșmarului co­munist, în ilustrarea traumelor co­muni­smului.” (Dan C. Mihăilescu)
Spectacolul se joacă la sala studio.
Durata: 60 minute (fără pauză).
 

Duminică, 27 ianuarie, de la ora 19.00, veți fi puși față în față cu protagoniștii spectacollui „CASA DE PE GRANIȚĂ”, după Slawo­mir Mrozek, regia Marcel Țop, într-un interior tipic maramureșean, cu o anexă în care funcționează o horincie, unde își duce viața o familie de țărani. Trasarea graniței prin mij­lo­cul casei perturbă universul casnic. Limita este frontiera în fața căreia personajele sunt puse să acționeze.
Spectacolul se joacă
cu publicul pe scenă.
Durata: 135 minute
(fără pauză).


Marți, 29 ianuarie, de la ora 19.00, la sala studio, Andrei Dinu și Andrei Stan vă invită la spectacolul „PLEX”, pe texte de Eric Bogosian, în care vă veți întâlni cu tot felul de personaje ce vor să pară trendy, extrem de degajate, foarte puţin atente la reguli sau coduri. (Spectacol nerecomandat persoanelor sub 15 ani!)

Spectacolul se joacă
la sala studio.
Durata: 75 minute (fără pauză).

Miercuri, 30 ianuarie, de la ora 19.00, se joacă spectacolul „SOȚUL PĂ­CĂLIT”, după Moliere, în regia lui Victor Olăhuț. În această punere în scenă a unui text clasic, vechi de aproape patru secole, într-o viziune modernă, fiecare personaj aduce la suprafață o tipologie, care-și găsește ecou în vremurile noastre tulburi.

Spectacolul se joacă cu publicul în sală.
Durata: 90 minute (fără pauză).

Vineri, 01 februarie, de la ora 19.00, se va juca spectacolul „MR. SCHRÖ­DIN­GER”, cea mai recentă premieră a Teatrului Municipal Baia Mare, regizat de Andrei Dinu, inspirat din scrierile lui Edgar Allan Poe.
„Simți că nu mai ai aer, că rutina îți dă viața peste cap? Simți că ești înconjurat de ziduri din toate părțile și nu ai nicio portiță de scăpare? Atunci, cu siguranță, faci parte din Corporația Schrödinger…”.
(Spectacol nerecomandat
persoanelor sub 16 ani!)
Spectacolul se joacă cu publicul pe scenă.
Durata: 90 minute (fără pauză).

 

 

Prețul biletelor la spectacolele teatrului: 5 lei la secția Păpuși, 15 lei preț întreg și 10 lei preț redus (pentru elevi, studenți și pensionari) la secțiile Dramă și Revistă.
Informații și rezervări: tel. 0736-216437 (Dramă și Revistă) și 0730-270926 (secția Păpuși).
Programul rezervărilor telefonice:
Luni - Vineri: 11.00 - 16.00
Sâmbătă: 12.00 – 13.00.
Program casierie:
Luni – Sâmbătă: 12.00- 13.00 / 18.00 – 19.00
Duminică: 18.00 – 19.00.
Email:rezervari@teatrulbm.ro

Rezervările se ridică cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea spectacolului. În ziua desfășurării spectacolului, nu se mai fac rezervări!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.