• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 21 Mai 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 22 Februarie , 2019

Programul național de cadastru și carte funciară

Reprezentanți ai autorităților administrației publice locale de pe Valea Izei s-au întâlnit cu prefectul Vasile Moldovan și directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Ovidiu Ștefan și au discutat despre

sistemul de notare a posesiei, respectiv prevederile Legea nr. 185/2018 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 31/2018 privind
modificarea și completarea Legii cadastrului și a publicității imobiliare nr. 7/1996.

Prefectul Vasile Moldovan a spus: „Am considerat benefic să or­ganizăm aceste întâlniri, în teritoriu, pe zone, pentru a vă sprijini pe dumneavoastră și pe cetățenii din unitățile administrativ-teritoriale de a-și rezolva problemele de intabulare a imobilelor și a nota posesia imobilelor în sistem cu sprijinul autorităților locale și fondurilor asigurate prin programul național de cadastru și carte funciară”.

Sistemul de cadastru este asigu­rat de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobi­liară, care alocă pentru acest an resurse financiare din bugetul propriu celor care solicită finan­țare pentru înscrierea imobilelor din intravilanul și extravilanul unităților administrativ-terito­riale. Directorul Ovidiu Ștefan le-a explicat reprezentanților unităților administrativ-terito­riale procedura de notare a po­sesiei imobilelor: parteneriat, prin încheierea de contracte de pres­tări servicii cu topografi autori­zați pe sectoarele cadastrale și stabilirea termenului pentru finalizarea lucrării în vederea înscrierii în sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor aferente sectoarelor ca­das­trale. De asemenea, le-a precizat despre existența unor propuneri legislative pentru prelungirea cu trei luni a contractelor, respectiv de modificare a sumelor acordate, în funcție de relieful zonei, pentru înscrierea imobilelor în sistemul integrat de cadastru.

La întâlnire au fost abordate și probleme punctuale, la nivelul unităților administrativ-teritoriale, în aplicarea legilor fondului funciar. Prefectul Vasile Moldo­van le-a menționat reprezen­tan­ților unităților administrativ - teritoriale despre revitalizarea sa­telor maramureșene, atragerea tinerilor în comune prin atribui­rea unor suprafețe de teren pentru construirea unei locuințe proprietate personală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală. Vom continua organizarea, în perioada următoare, de întâlniri în teritoriu cu reprezentanții unităților administrativ-teritoriale pentru a-i sprijini în activitatea pe care o desfășoară în slujba comunităților.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.