• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 19 Noiembrie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 24 Noiembrie , 2017

Programul „Cornul şi laptele”, în etapa de controale

Programul distribuirii cornului în Maramureș a debutat cu probleme în ceea ce privește produsele de panificație tri­mise în școli și grădinițe de către firma Rosario Pan SRL. Sesizările venite din partea şcolilor şi autorităţilor locale au început să „curgă”, deschizând o adevă­rată cutie a Pandorei din care au început să iasă nereguli, controale şi amenzi.


În urma sesizărilor primite și înregistrate la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Maramureș de la unități școlare, recent a fost efectuat un control la unitatea de producție aparținând SC Rosario Pan SRL. În urma verificărilor au fost constatate deficiențe de ambalare / eti­chetare (ambalaje incomplet sigilate, data de expirare neinscripționată pe am­balaj, lipsă inscripționare alergeni), deficiențe pentru care unitatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei.
Tot ca o consecință a sesizărilor de­puse, reprezentanții OPC Maramureș au aplicat, la rândul lor, două amenzi societății Rosario Pan SRL, una în
cursul zilei de miercuri și una în cursul zilei de joi, cele două amenzi însumând 10.000 de lei (5.000 de lei / amendă).

În cursul zilei de 15 noiembrie, executivul Consiliului Județean Maramureș, prin vicepreședintele George Moldo­van, a transmis o notificare către SC Rosario Pan SRL, prin care s-a solicitat remedierea problemelor apărute în executarea necorespunzătoare a obliga­țiilor contractuale, iar în cursul zilei de joi, 16 noiembrie, în biroul vicepreșe­dintelui Consiliului Județean, George Moldovan a avut loc o ședință de lucru în care s-au analizat în amănunt - cu specialiștii din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Maramureş -, toate aspectele contractelor încheiate cu SC Rosario Pan SRL.
Săptămâna aceasta, în cabinetul pre­ședintelui Consiliului Județean Mara­mu­reș, Gabriel Zetea a fost convocată, de către Instituția Prefectului, o şedinţă operativă cu comisia constituită la nivelul județului, privind problema cornurilor distribuite în școli de firma Rosario Pan SRL.

La ședință au participat toți membrii numiți prin Ordin al prefectului, precum și reprezentanții Consiliului Ju­dețean Maramureș, respectiv vicepre­ședintele George Moldovan, secretarul județului, Aurica Todoran, dar și șefii serviciilor și direcțiilor implicați direct în contractul de atribuire a distribuirii cornurilor în Maramureș. Ședința a fost convocată datorită faptului că, atât în cursul zilei de luni, 20 noiembrie, cât și marți, 21 noiembrie, sesizările au continuat să vină pe loturile trei și patru de distribuție a cornului, loturi câștigate de Rosario Pan SRL.

În cursul săptămânii trecute, în cele patru zile de distribuție, la Consiliul Județean au fost înregistrate 12 sesizări de la școli care au arătat că au refuzat să preia cornurile societății producătoare. În același interval, la Inspectoratul Școlar Județean Maramureș - instituţie reprezentată la ședință prin inspectorul general adjunct Ciprian Cucuiat și ing. Elisabeta Kramarik - au fost înregistrate 34 de sesizări de la școlile din Mara­mureș. Membrii comisiei au fost informați și cu privire la aceste sesizări, precum și despre explicațiile oferite de societatea producătoare, care a invocat lipsa personalului și deficiențe la cuptoare. Au avut loc discuții privind consecințele care le implică rezilierea contractului cu SC Rosario, iar datele oferite arată că procedura de licitație pentru a contracta o nouă firmă ar dura aproximativ două săptămâni. Reprezen­tanții DSP au propus ca, înaintea unei următoare licitații, societățile participante să fie verificate la sediul insti­tuțiilor, pentru ca astfel de probleme să nu mai existe.
În același timp, vor fi verificate și celelalte societăți care distribuie cornurile pe loturile 1, 2 și 5, dar și firma care distribuie laptele la nivelul județului, deși în aceste situații nu a fost înre­gistrată, încă, nicio sesizare.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a solicitat ca în cursul zilei de miercuri, 22 noiembrie, societatea Rosario să fie verificată și de Direcția de Sănătate Publică Maramureș, datorită faptului că, în continuare, școlile reclamă faptul că produsele care ajung la unitățile de învățământ sunt neconforme.

În același timp, prefectul județului, Vasile Moldo­van a cerut ca toate instituțiile care fac parte din această comisie să efectueze, în zilele urmă­toare, controale amănunțite la societatea Rosario Pan SRL. De asemenea, la propunerea președintelui Consiliului Județean, Gabriel Zetea, Instituția Prefectului va trimite corpul de control atât la sediul societății, cât și la școlile reclamante, pentru a ridica produsele care nu corespund din punct de vedere calitativ și cantitativ și care, ulterior, vor fi depuse în laboratoare specializate pentru a fi prelevate probe. Comisia se va reîntâlni, până la finalul săptămânii, într-o nouă ședință, în cadrul căreia se va lua o decizie clară în privința societății Rosario Pan SRL.

 

 

În urma sesizărilor primite și înregistrate la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Maramureș de la unități școlare, recent a fost efectuat un control la unitatea de producție aparținând SC Rosario Pan SRL. În urma verificărilor au fost constatate deficiențe de ambalare / eti­chetare (ambalaje incomplet sigilate, data de expirare neinscripționată pe ambalaj, lipsă inscripționare alergeni), deficiențe pentru care unitatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei.
Reprezentanții OPC Maramureș au aplicat, la rândul lor, două amenzi societății Rosario Pan SRL, însumând 10.000 de lei (5.000 de lei / amendă).

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.