• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 8 Aprilie , 2016

PRINTRE CEI MAI BUNI: Trei elevi sigheteni au obţinut rezultate deosebite la festivalul „Chants, sons sur scène”

Trei  elevi de la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” au obţinut rezultate deosebite în urma participării la un festival internaţional de muzică francofonă, desfăşurat în Baia Mare. Festivalul, care se află la cea de-a 15-a ediţie, se adresează elevilor de liceu, iar participanţii sunt evaluaţi de un juriu de specialitate.

 

 

Cei 3 elevi au fost pregătiţi de profesoara Crina Voinaghi, care, din dragoste pentru muzică şi din dorinţa de a face performanţă din pasiune, le-a propus elevilor ei să se înscrie la acest concurs, iar rezultatele obţinute au fost peste aşteptări.

„Am participat la concursul «Chants, sons sur scène», este un concurs de muzică francofonă, organizat la Baia Mare, a ajuns deja la a XV-a ediţie, la concurs am participat cu 3 elevi din clasa a XI-a, la care le sunt şi dirigintă, ne-am întors cu premii foarte bune. Am obţinut un premiu 2 şi o participare la faza finală, internaţională, care va avea loc la sfârşitul lunii mai, un premiu 3 şi o menţiune, suntem foarte mulţumiţi”, a spus Crina Voinaghi, profesor îndrumător.

 

Deşi timpul de pregătire a melodiilor cu care s-au prezentat la concurs a fost foarte scurt, interpretarea celor 3 tineri a fost deosebită, motiv pentru care unul dintre elevi s-a calificat la faza finală. Augustin Pop a obţinut locul II la categoria de vârstă 16-17 ani şi s-a calificat în etapa finală care va avea loc la sfârşitul lunii mai.

Concursul nu doar ca i-a motivat pe participanţi, ci i-a şi ajutat să îşi dea seama dacă au într-adevăr talent şi dacă pot face performanţă în viitor. Pentru elevii sigheteni, această experienţă a fost de neuitat pentru că a fost primul concurs important la care au participat.

 

„M-a ajutat să mă autoevaluez şi să ştiu la ce stadiu mă aflu şi ce părere au nişte oameni profesionişti despre ce am făcut până acum şi despre talentul meu şi al colegilor mei. Au fost emoţii foarte mari, mai ales că de foarte mult timp nu am interacţionat cu scena, dar sper să fie mai dese pentru că începe să îţi placă din prima clipă în care urci pe scenă”, a precizat Mălina Pop, una dintre participante.

 

Dacă pe unii participanţi emoţiile i-au copleşit în momentul în care au urcat pe scenă, Georgiana Roman, o altă concurentă din Sighet, nu s-a lăsat intimidată de publicul numeros şi a profitat de momentul ei. Acesta s-a întors acasă cu menţiune la categoria ei de vârstă.

„Participarea la acest concurs a însemnat multă distracţie, o experienţă unică. Pot să zic că de prima dată când am păşit pe scenă m-am simţit în elementul meu, fiind şi prima dată când am avut ocazia să cânt în faţa unui public atât de numeros şi pe o scenă. Chiar dacă a fost un concurs, eu m-am simţit ca şi la un spectacol şi am avut ocazia să cunosc persoane foarte talentate care m-au impresionat şi m-au determinat să continui cu muzica şi să dau tot ce e mai bun din mine”, a spus Georgiana Roman.

 

Pentru a putea participa la festivalul internaţional de muzică francofonă sighetenii nu au repetat doar melodiile cu care s-au prezentat în faţa juriului, ci au lucrat şi la pronunţie. După ce au fost jurizaţi, participanţii au primit şi sfaturi din partea membrilor juriului.

 

 

„A fost o experienţă unică, am întâlnit oameni incredibil de talentaţi şi mi-am făcut foarte mulţi prieteni noi. Aş vrea să iau o pauză pentru vreo 2 săptămâni şi apoi am să mă pregătesc mult mai intens pentru etapa următoare. Nu mă aşteptam să obţin locul II, pentru că erau concurenţi foarte talentaţi, dar mă bucur că am trecut mai departe”, a arătat Augustin Pop.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.