• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 17 Martie , 2017

Primăvara vine cu veşti bune!

La început de februarie am organizat o selecţie a candidaţilor pentru grupul de tineri care vor pleca timp de o săptămână în Marea Britanie (Nottingham, Liverpool şi Londra) în perioada 24-28 aprilie 2017. Ne bucurăm să putem confirma faptul că biletele de avion au fost cumpărate, iar procedura de întocmire a actelor necesare din partea noastră, precum şi programul vizitei din partea partenerilor sunt în curs de perfectare.

 

 

Scopul proiectului este acela de a oferi tinerilor oportunitatea de a se familiariza cu viaţa de dincolo de comunitatea în care trăiesc, de a cunoaşte diversitatea culturală din alte ţări şi a-şi identifica şi îmbunătăţi cunoştinţele şi abilităţile spre a se îndrepta către viaţa activă a unui loc de muncă, toate acestea prin educaţie şcolară, învăţare nonformală şi oportunităţi de voluntariat. Tinerii români vor lua contact direct cu tineri din Marea Britanie şi împreună se vor implica în proiecte şi activităţi comunitare. Anul acesta, cel mai probabil în cursul lunii iunie, partenerii britanici vor întoarce vizita delegaţiei noastre, aşadar mai mulţi tineri din comuna Dumbrăviţa vor putea fi implicaţi în acest proiect.       

În ultima săptămână a lunii februarie, colegii noştri internaţionali din Dane–marca, Germania şi Marea Britanie au dorit să-şi ia rămas bun de la copiii şi tinerii care frecventează şcolile din comună oferindu-le câteva cadouri. A fost un moment intens pentru ei, iar faptul că au revăzut toate şcolile, copiii dumneavoastră veseli şi implicaţi în activităţile şcolare, precum şi cadrele didactice care le-au oferit sprijin şi deschidere a generat o emoţie pozitivă şi sentimentul că lasă în urmă oameni pe care şi-ar dori să-i revadă cât mai curând. Katja, Lorena şi Alex şi-au luat rămas bun şi în numele voluntarilor care au petrecut mai mult timp cu copiii din comună pe parcursul anului 2016 şi vor păstra în suflet amintiri dragi despre ţara noastră prin exemplul oamenilor frumoşi la suflet din comuna Dum–brăviţa.  

American International School of Transylvania (AIST) organizează concursul CANGURUL LINGVIST 2017– ENGLEZĂ, FRANCEZĂ, GER­MA­NĂ pentru copiii din clasa a III-a până în clasa a XII-a. Proba pentru limba engleză s-a încheiat, iar înscrierile sunt în curs pentru franceză şi germană. Evaluarea poate fi comparată cu o olimpiadă de limbă străină, iar participarea presupune o taxă de 25 de lei. Am rezervat câteva locuri pentru copiii care frecventează şcolile din comună şi, în măsura în care sunt doritori care pot obţine rezultate foarte bune, vom finanţa participarea unui număr restrâns de copii la proba de limba FRAN­CE­ZĂ, aşa cum am făcut şi pentru secţiu­nea de limba ENGLEZĂ.

Deoarece AIST promovează perfo­r­manţa şi ne dorim să sprijinim şi po­tenţialul copiilor din şcolile din co­mună, am acordat 3 burse pentru sus­ţi­nerea examenului CAMBRIDGE EN­GLISH – KET (Key English Test) despre care vom oferi detalii în nume­rele viitoare. De altfel, asociaţia noastră este acreditată de British Council să organizeze cursuri şi examene din toată seria Cambridge şi vom avea întotdeauna în vedere copiii din comună, aşa cum am făcut-o pe parcursul anilor de colaborare excelentă cu şcoala, pri­măria, biserica şi mediul de afaceri reprezentat de UAC Europe.           

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.