• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 8 Octombrie , 2012

Primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş

Reporter: Cum aţi caracteriza cele 4 luni de la instalarea în funcţie?

Ovidiu Nemeş: Cred că bilanţul primelor patru luni de mandat este unul pozitiv. Am reuşit deja îndeplinirea unor promisiuni din campania electorală şi am făcut paşi importanţi în realizarea altor obiective prioritare ale oraşului. Cea mai importantă realizare este însă faptul că am reuşit să rămân aproape de sigheteni, să devenim parteneri în construcţia „Sighetului de mâine”. Se spune că un vis pe care îl ai singur, rămâne doar un vis. Un vis pe care îl ai împreună cu ceilalţi devine realitate. De aceea, cred cu tărie că numai împreună cu sigheteni, ascultându-le opiniile, informându-i permanent cu privire la activitatea şi demersurile noastre putem reuşi să construim municipiul pe care ni-l dorim cu toţii.

Transparenţa decizională şi dialogul permanent, constructiv, s-a numărat în permanenţă printre priorităţile mele. Acesta este şi motivul pentru care am reconstruit site-ul primăriei, pentru care ţin un program regulat de audienţe, pentru care fac vize pe teren frecvent.

Mi-am dorit să fiu un primar al sighetenilor şi înţeleg administraţia publică ca o echipă. Sighetenii sunt echipa mea.

Niciodată nu mi-am dorit să-mi impun doar eu punctul de vedere, n-am venit la primărie să aplic strategia mea, ci să aplic strategia sighetenilor, programul de dezvoltare care să răspundă nevoilor lor şi să pună în practică obiectivele pe care ei le consideră importante.

Orice ales este în slujba oamenilor care i-au acordat votul şi încrederea lor, nu invers. Adevărata putere a unui om politic nu este dată nici de înălţimea funcţiei, nici de puterea financiară sau ierarhia din partid, ci de adeziunea şi sprijinul poporului. Un om politic cu adevărat puternic este cel apropiat de cetăţeni. Cel care se dedică total problemelor cetăţenilor şi care face din ţelul, idealul şi visul lor, un ideal propriu. Un om politic spunea că „Singura politică pe care trebuie să o facem este aceea a iubirii de neam şi a apărării drepturilor lui sfinte, prin muncă, prin cinste, prin blândeţe, prin Conştiinţă şi, mai ales, prin exemplul vostru în toate şi faţă de toţi”.

Reporter: Despre redescoperirea şi promovarea identităţii Sighetului?

Ovidiu Nemeş: Sighetu Marmaţiei este pentru mine un oraş special din multe motive. Datorită istoriei mele, dar mai ales, datorită istoriei sale.

Sighetu Marmaţiei nu este numai un brand al Maramureşului, ci, fără exagerare, este un brand al României. Un centru cultural important, un oraş cu o istorie bogată. Avem o importantă zestre de cultură, patriotism, credinţă, obiceiuri, pe care avem datoria să o transmitem mai departe. De aceea, prin evenimentele şi proiectele municipiului am încercat în permanenţă să şterg „praful uitării”, care, nedrept, s-a aşternut pe lada noastră de zestre.

Sighetul de mâine pe care doresc să-l construiesc împreună cu sighetenii, trebuie să-şi recapete strălucirea de altădată şi să aşeze istoria pentru care ne invidiază atâtea localităţi, pe o structură modernă, europeană.

Apoi, avem nevoie de vizibilitate. Pentru unii dintre foştii miniştri, Sighetul a fost doar un oraş situat unde se agaţă harta-n cui. Acum, avem parteneri de dialog serioşi în Guvernul USL şi a venit timpul să ne apărăm şi să ne cerem dreptul cu mândrie şi demnitate, să ne promovăm interesele şi imaginea pe plan naţional şi internaţional şi să spunem tuturor că Sighetul nu este un municipiu oarecare şi că, după ce multă vreme a fost izolat şi uitat pe nedrept, merită să fie repus pe lista priorităţilor şi investiţiilor.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.