• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 2 Iunie , 2017

Prietenii Spitalului și Secția de Neonatologie din cadrul Spitalului județean au lansat, de Ziua Copilului, Programul „BabyCare”

Acțiunea a avut loc la un loc de joacă din Baia Mare, iar evenimentul a fost pigmentat și cu o lansare de modă. Colecția „Beatrice” by Lorand Coza a fost prezentată de baby-manechini, copii cu vârste cuprinse între 10 luni și 2 ani.

Proiectul constă în achiziționarea de aparatură modernă pentru compartimentul de Terapie Intensivă Neonatală (TINN), dar și consiliere terapeutică și psihologică pentru copiii și părinții care au trăit experiența TINN. Beneficiari vor fi nou-născuții cu probleme de adaptare la viața extrauterină, prematurii, dar și nou-născuții la termen. În acest proiect se va implica colectivul Secției de Neonatologie: medici, asistente, infirmiere, îngrijitoare, dar și un oftalmolog, un psiholog, un kinetoterapeut, un neurolog pediatru și un asistent social.

Maternitatea Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, deși este cotată la rang 2, are un compartiment de Terapie Intensivă Neonatală și prematuri, fiind sub tutela Maternității Regionale Cluj-Napoca. „În ultimii ani am avut în îngrijire prematuri care au avut o greutate începând de la 700 g și nou-născuți la termen cu diferite afecțiuni, care au necesitat terapie intensivă neonatală. În fiecare an, în maternitatea din Baia Mare sunt îngrijiți aproximativ 2.500 de nou-născuți, dintre care, raportat la nivelul anul 2016, 150 de prematuri și 126 de copii care au fost nevoiți să treacă prin TINN. Noi, cei care am fost implicați în acest proiect, dorim să le oferim șansa la o viață fără griji și să îi ajutăm și după externare pe toți născuții prematur și nou-născuții cu risc internați în TINN, oferindu-le sprijin psihologic și medical de cea mai înaltă ca­litate și de un înalt profesionalism. Vom organiza întâlniri trimestriale între personalul medical implicat și părinți, pentru soluționarea problemelor apărute, pentru sprijin și pentru implicarea lor în activități care să asigure o dezvoltare armonioasă fiecărui copil în parte. Terapia Intensivă Neonatală este locul unde începe VISUL - visul părinților care speră să aibă un copil sănătos, VISUL - care, din nefericire, pentru unii se destramă”, a spus medicul primar Marga Pârvănoiu, șeful Secției de Neonatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.
La Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare există o terapie intensivă neonatală modernă dotată cu aparatură de ventilație, pulsoximetre, monitoare cardio-respiratorii, incubatoare moderne etc. și, nu în ulti­mul rând, personal medical calificat pentru a putea asigura cea mai bună îngrijire acestor micuți. Rezultatele obținute au fost foarte bune, înregistrându-se o mortalitate foarte scăzută și complicații post-terapie intensivă reduse ca număr. În cadrul Spitalului Județean Baia Mare, colaborarea interdisciplinară cu chirurgia infantilă, cu oftalmologia, secția ORL sau neurologia se ridică la cele mai înalte standarde. Pentru un neonatolog și pentru toți cei care lucrează în TINN, fiecare copil lasă o părticică din viață acolo. Se creează legături afective între părinți, copil și personalul medical, care nu pot fi descrise în cuvinte.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.