• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 25 Noiembrie , 2016

„Preşedintele şi chestorul Camerei Deputaţilor au luat un nou contact cu realităţile Maramureşului” - Gabriel Zetea

Doi reprezentanţi ai administraţiei centrale s-au aflat marţi, 22 noiembrie 2016, în vizită în Maramureş. Este vorba despre Florin Iordache, preşedintele Camerei Deputaţilor şi Marian Neacşu, chestor al Camerei Deputaţilor. Prima oprire a fost la Consiliul Judeţean Maramureş, unde au fost primiţi de preşedintele executivului judeţean, Gabriel Zetea.

În biroul preşedintelui le-au fost prezentate proiectele judeţului, strategia de dezvoltare, precum şi principalele proiecte implementate de instituţie, care au fost apreciate de diverse foruri regionale sau naţionale ca investiţii de succes. Vorbim aici despre Drumul judeţean Baia Sprie – Bârsana, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” sau „Circuitul Bisericilor de lemn”. Şeful administraţiei judeţene a vorbit, însă, şi de proiectele aflate în derulare, respectiv Aeroportul Internaţional Baia Mare, Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor, proiectul de reabilitare al Drumului Nordului.

 

Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, a precizat că este foarte important ca Maramureşul să aibă reprezentanţi şi prieteni în funcţiile de decizie, dar mai ales în aparatul propriu al guvernului. „Preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache şi chestorul Camerei Deputaţilor, Marian Neacşu sunt, deja, personalităţi politice ale României care revin în Maramureş. De-a lungul timpului, aceştia au luat contact cu realităţile locale şi au înţeles nevoile de dezvoltare ale Maramureşului.

Ne-au ajutat în trecut şi sunt convins că o vor face şi în viitorul Guvern PSD. Atâta timp cât PSD a fost la guvernare, în anii 2013, 2014 şi 2015, judeţul Maramureş a fost unul fruntaş în ceea ce priveşte finanţările din fonduri guvernamentale.

Doar prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), în Maramureş au fost finanţate peste 120 de proiecte, cu o absorbţie de fonduri de peste 100 de milioane de euro. Cu o floare, însă, nu se face primăvară. Am avut finanţări importante în perioada guvernării PSD, iar acestea s-au oprit în Guvernul Cioloş compus din tehnocraţi.

Din punctul de vedere al sumelor primite în acest an, putem vorbi despre cel mai prost an din istoria post-decembristă a României. Guvernanţii nu înţeleg realităţile României profunde şi n-au înţeles să continue în Maramureş investiţiile Guvernului Ponta. Am convingerea, însă, că vom relua şirul investiţiilor pentru comunităţile locale, după instalarea unui nou guvern”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

 

 

Florin Iordache: În Maramureş sunt foarte multe proiecte începute, care pot fi continuate cu sprijinul unui Guvern responsabil

 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, s-a declarat încântat de vizita în teren realizată în Maramureş şi de întâlnirea avută cu preşedintele Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea.

„Am găsit un preşedinte care e conectat la problemele Maramureşului, am fost informat cu privire la proiectele finalizate în judeţ şi am aflat despre proiectele îndrăzneţe aflate în derulare. Ne-a fost prezentat proiectul Aeroportului Internaţional Baia Mare, Drumul Nordului şi Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor. În Maramureş sunt foarte multe proiecte începute, care pot fi continuate cu sprijinul unui Guvern responsabil. Sub guvernarea lui Victor Ponta, între 2013 – 2015, multe proiecte din Maramureş au primit finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). A fost o infuzie de capital în Maramureş, bani care trebuie să vină, în continuare, pentru a putea finaliza toate aceste proiecte. Am speranţa că maramureşenii vor alege în cunoştinţă de cauză în 11 decembrie şi vor ieşi la vot, pentru a oferi Consiliului Judeţean Maramureş şansa de a solicita şi de a primi noi fonduri de la viitorul guvern, care va avea mai multă aplecare asupra acestui frumos judeţ.

 

 

„Am convingerea că vom relua şirul investiţiilor pentru comunităţile locale, după instalarea unui nou guvern”

Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.