• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 05 Iunie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Iunie , 2019

Președintele CJ Maramureș a semnat două solicitări de finanțare pentru îmbunătățirea stării tehnice a drumurilor din Maramureș

Miercuri, 22 mai 2019, în debutul ședinței ordinare a Consiliului Județean Maramureș, șeful administrației județene, Gabriel Zetea a semnat două solicitări de finanţare care vizează îmbunătăţirea stării tehnice a drumurilor judeţene.

 

O primă solicitare de fi­nan­ţare este adresată Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză – „Reabilitare drumuri și sectoare de drumuri județene în judeţul Mara­mureș” conform OUG nr. 114/2018, ordonanţă care privește instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-buge­tare, modificarea şi comple­tarea unor acte normative şi pro­rogarea unor termene.

Drumurile și sectoarele de drumuri județene cuprinse sunt amplasate în județul Maramureș, astfel: DJ 188 Vișeul de Jos (int. DN 18) – Bocicoel – Bogdan Vodă (DJ 186) în lungime de 10,880 km (zona de nord-est a județului, între râurile Vișeu și Iza); DJ 186 sector Vadu Izei (DN 18) – Oncești – Nănești – Bârsana (DJ 185) în lungime de 13,347 km (zona de nord a județului de-a lungul râului Iza); DJ 182B sector Baia Mare (int. strada Europa) – Satu Nou de Jos – Cătălina – Săcălășeni – Coaș (DJ 182C) în lungime de 11,360 km (zona centrală a județului zona sudică a municipiul Baia Mare), și DJ 108A sector limită Județ Sălaj – Țicău – Ulmeni – Tohat – Gârdani (int. DJ 108D) în lungime de 15,400 km (zona sud-estică a județului de-a lungul râului Someș).

Proiectul propune îmbunătăţirea stării tehnice a drumurilor judeţene propuse în proiect şi limitarea efec­telor care conduc la avansarea degradării structurii rutiere şi la deteriorarea condiţiilor de mediu.
O a doua solicitare de finanţare este adresată Comisiei Națio­na-le de Strategie și Prognoză, „Covoare asfaltice pe rețeaua de drumuri ju­dețene, în județul Maramureș” con­form OUG nr. 114/2018.  Obiectivul proiectului prevede realizarea de covoare asfaltice pe reţeaua de drumuri judeţene, în judeţul Maramureş în următoarele localităţi:
Oarţa de Jos, Bicaz, Lăpuş, Băiuţ, Şişeşti, Săcălăşeni, Suciu de Sus, Târgu Lăpuş, Strâmtura, Botiza, Şieu, Poienile Izei, Satulung, Mireşu Mare, Deseşti, Ocna Şugatag, Petrova, Bistra, Bocicoiu Mare, Ariniş, Asuaju de Sus, Fărcaşa, Bogdan Vodă, Ieud,
Ulmeni, Băiţa de sub Codru,
Valea Chioarului, Boiu Mare, Vima Mică, Coroieni, Cupşeni, Baia Mare.
 

Gabriel Zetea:  „Solicităm o finanțare de aproape 300 de mi­lioane de lei pentru reabilitarea unor noi tronsoane de drum județean”

„Obiectivul principal al acestui Consiliu Județean a fost, încă de la începutul mandatului, acela de a reabilita rețeaua de drumuri județene din Maramureș, dat fiind faptul că, în 27 de ani, s-au reabi­litat doar 56 de km de drum. Avem șase tronsoane de drum județean care intră în reabilitare, unele intră în șantier luna viitoare, altele în două luni, însă în acest an se va începe execuția la toate cele șase tronsoane și în maximum doi ani trebuie să fie finalizate. Și am început să gândim noile proiecte pe viitoarele scheme de finanțare apărute pentru administrațiile locale, în special pe Fondul de Dezvoltare și Investiții aprobat prin Ordonanța 114. Am aprobat indicatori tehnico-economici în ședința trecută, iar acum putem depune cererile de finanțare către Comisia de Prognoză pentru noile tronsoane de drum, unele propuse pentru reabilitare, altele pentru covoare asfaltice. Și am considerat că este bine să semnez aceste solicitări în plenul Consiliului Județean, dat fiind că aceste proiecte le realizăm prin votul tuturor. Astfel, Proiectul de covoare asfaltice pe rețeaua de drumuri județene în județul Maramureș înseamnă o investiție de 85 de milioane de lei plus TVA, rezultând un total de 102 milioane de lei, în trei etape: în anul 2019 solicităm un necesar de 42 de milioane de lei, în anul 2020, în etapa a două cerem 25 de mi­lioane de lei, iar în ultima etapă, în anul 2021, suma necesară este de 34 de mi­lioane de lei. În ceea ce privește rea­bilitări pe drumuri județene, sunt patru tronsoane de drum județean, două în sudul județului și două în nordul județului, deoarece încercăm să men­ținem un echilibru în Maramureșul Istoric și zona de sud, necesarul de finan­țare fiind de 200 de milioane de lei”, a arătat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

 

„Obiectivul principal al acestui Consiliu Județean a fost, încă de la începutul mandatului, acela de a reabilita rețeaua de drumuri județene din Maramureș, dat fiind faptul că, în 27 de ani, s-au reabi­litat doar 56 de km de drum. Avem șase tronsoane de drum județean care intră în reabilitare, unele intră în șantier luna viitoare, altele în două luni, însă în acest an se va începe execuția la toate cele șase tronsoane și în maximum doi ani trebuie să fie finalizate”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.