• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 20 Februarie , 2023

Pregătiri pentru alegerile electorale ale anului viitor. APP pentru români!

Ultimul bâlci al coaliției de la guvernare a fost legat de cel al vacanței de primăvară a elevilor.  În anul școlar viitor, vacanța era propusă între cele două sărbători pascale. Între Paștele catolic și cel Ortodox. Desigur au fost multe proteste legate de acest subiect. Majoritatea românilor, respectiv majoritatea ortodoxă doresc ca vacanța să cuprindă și sărbătorile pascale. Într-un final, zilele trecute ministerul Educației a anunțat că vacanța respectivă va fi în timpul Paștelui ortodox. Asta după discuții și dispute interminabile în cadrul coaliției toxice de la guvernare. Dincolo de subiectul  vacanței constatăm că guvernanții își bat joc de elevi, de părinți de educația viitorului acestei țări. APP dorește ca problema educației să fie una prioritară. Liviu Marian Pop, președintele APP a transmis recent că mafia din educație, mafia manualelor, a început din nou să lucreze. Este inadmisibil ce se întâmplă pe piața manualelor, este inadmisibil cum se predă în școli, și câte probleme de disciplină sunt peste tot, în țară.

De aceea APP Maramureș face un apel către guvernanți.

”Nu vă mai bateți joc de elevii acestei țări. Noi vrem ca toate școlile să fie un loc în care educația, cinstea, corectitudinea, profesionalismul să fie pe primul loc. Nu vom tolera abuzuri precum povestea vacanței sau mafia manualelor. Vorbim de viitorul copiilor noștri”, a transmis Liviu Bechiș, președintele APP Maramureș care este și cadru didactic universitar. Un alt subiect care a produs multe luări de cuvânt în spațiul public a fost situația de pe canalul Bâstroe.

”Este incredibil ce se întâmplă. Ucrainenii au început să lucreze pe acest canal al Dunării. Vor să scoată mâlul pentru a mări adâncimea la care se poate naviga pe canal.  Astfel de lucrări de adâncire a Canalului Bâstroe sunt interzise prin mai multe tratate internaționale. Motivul interzicerii: adâncirea canalului ar putea duce imediat la distrugerea biosferei Deltei Dunării. Avem și noi o zonă deosebită, o zonă turistică cum nu prea vezi în lume, iar guvernanții ce fac? Ce știu ei mai bine. Tac la lucrările făcute de ucraineni. Suntem din nou sluji în fața altora. Ceea ce arată cât contăm noi pe plan internațional. Noi ajutăm Ucraina, facem tot felul  de aranjamente pentru refugiați, pentru ajutorarea ucrainenilor și...degeaba. Guvernul pesedisto-liberal se teme să interzică acest comportament. De fapt, guvernul nu lucrează decât pentru interesul lor, al partidelor din coaliție. Românii și nevoile românilor sunt la coada listei de priorități. Adică, vai și-amar de noi!”, a spus Liviu Bechiș.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.