• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 22 Septembrie , 2014

Precizare: Romaltyn Mining deţine un iaz autorizat şi este în plin proces de obţinere a Autorizaţiei Integrate de Mediu

Un articol apărut recent într-un ziar local on-line „informează” cititorii că Romaltyn Mining „nu deţine nici un fel de autorizaţie de mediu, pentru desfăşurarea nici unei activităţi”. Pentru informarea corectă a cititorilor, precizăm că Romaltyn Mining deţine, pentru Iazul Aurul, Autorizaţia de funcţionare în condiţii de siguranţă la parametri nominali, fără restricţii în exploatare, nr. 201/4/05.10.2011 (care se reînnoieşte din trei în trei ani), precum şi Autorizaţia de Gospodărire a Apelor nr.164/08.07.2014, privind Iazul de Decantare Aurul şi Staţia de epurare aferentă.

 

Totodată, Romaltyn Mining se află într-o fază avansată a procedurii de obţinere a Autorizaţiei Integrate de Mediu şi a celorlalte avize necesare.

Din punct de vedere tehnic, Romaltyn Mining are posibilitatea să preia, să depoziteze şi trateze nămolurile provenite de la Vital, în condiţii de siguranţă, cu avizul instituţiilor de mediu. Acest aviz se solicită şi se poate obţine doar după perfectarea şi semnarea unui acord între cele două entităţi, respectiv S.C Vital S.A şi S.C. Romaltyn Mining S.R.L., în care să fie stabilite toate aspectele impuse de legislaţia în vigoare, privind transportul şi depozitarea deşeurilor.

 

Romaltyn Mining îşi manifestă în continuare interesul pentru colaborarea, în măsura posibilităţilor, cu autorităţile locale, pentru rezolvarea problemelor comunităţii, în condiţii de deplină legalitate şi transparenţă.

 
Romaltyn Mining

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.