• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 28 Iulie , 2014

Poliţia de Frontieră Română aniversează 150 ani de existenţă instituţională

În data de 24 iulie 2014, Poliţia de Frontieră Română aniversează 150 ani de existenta instituţională. Momentul a fost marcat la Sighetu Marmaţiei, în sala George Enescu, în cadrul unui eveniment festiv la care au participat prefectul judeţului şi primarul Ovidiu Nemeş.

 
 

Ziua de 24 iulie este un simbol în viaţa poliţiştilor de frontieră. Este momentul în care cele două regimente ale Moldovei şi Ţării Româneşti, cu atribuţii la frontiere, s-au unificat. Ca în fiecare an, la data de 24 iulie, Poliţia de Frontieră îşi aniversează ziua instituţională, recunoscându-şi şi cinstindu-şi astfel înaintaşii, pentru eroismul şi devotamentul lor faţă de ţara şi poporul român.

Evenimentul a fost marcat şi în acest an la Sighetu Marmaţiei, în sala George Enescu, printr-o festivitate pe măsura evenimentului.

 

Primarul Ovidiu Nemeş a spus: „Comunitate de graniţă, municipiul Sighetu Marmaţiei se alătură astăzi, la ceas aniversar, Poliţiştilor de frontieră care sărbătoresc 150 de ani de existenţă instituţională. Este ziua profesioniştilor care, zi de zi, se remarcă prin calitatea sporită a activităţilor ce ţin de securitatea frontierelor ţării. Sunteţi şi veţi rămâne prietenii cetăţenilor acestui municipiu. Vă bucuraţi de respect, iar prezenţa voastră cotidiană în mijlocul acestora este generatoare de siguranţă civică.

În vremurile tulburi de azi, când în întreaga lume se produc mari schimbări, când la graniţele ţării noastre sunt conflicte armate, e nevoie să fim bine pregătiţi, pentru a sluji idealului românesc, acela de a ne apăra patria! De asemenea, sunteţi cei care zilnic vă luptaţi cu infractorii, cu fenomenul traficului ilegal de ţigări, de persoane sau chiar de arme şi muniţii. Fiţi mereu în slujba adevărului, al legii şi nu cedaţi tentaţiilor cu care infractorii vor încerca mereu să vă ademenească. Purtaţi întotdeauna uniforma militară cu cinste şi onoare!

În calitate de primar al acestei urbe, îmi exprim recunoştinţa pentru buna colaborare dintre instituţiile noastre, Administraţia locală şi Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, pentru activitatea poliţiştilor de frontieră, şi am convingerea că şi pe viitor colectivul Poliţiei de Frontieră îşi va onora cu demnitate datoria nobilă faţă de ţară şi cetăţeni. Pentru toate aceste lucruri şi pentru faptul că puneţi mai presus de interesele personale siguranţa noastră, a tuturor, doresc să vă felicit cu toată sinceritatea şi căldura. Acum, la împlinirea a 150 de ani de activitate, doresc tuturor poliţiştilor de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, sănătate, putere de muncă şi succese depline în activitatea profesională”.

 

La eveniment a participat şi prefectul judeţului, Anton Rohian, care a transmis: „întreaga apreciere pentru modul în care vă exercitaţi atribuţiile cu privire la supravegherea şi controlul trecerii frontierei de stat, în partea de Nord a ţării. Salut eforturile angajaţilor Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, în modernizarea şi adaptarea la cerinţele Comunităţii Europene.

Am convingerea că şi în continuare veţi da dovadă de perseverenţă, inteligenţă, conduită morală remarcabilă şi conştiinţă profesională în misiunea dumneavoastră de străjeri ai legalităţii, ordinii şi liniştii la frontieră”. 

 
 

„Sunteţi şi veţi rămâne prietenii cetăţenilor acestui municipiu. Vă bucuraţi de respect, iar prezenţa voastră cotidiană în mijlocul acestora este generatoare de siguranţă civică”. În vremurile tulburi de azi, când în întreaga lume se produc mari schimbări, când la graniţele ţării noastre sunt conflicte armate, e nevoie să fim bine pregătiţi, pentru a sluji idealului românesc, acela de a ne apăra patria!

Ovidiu Nemeş, primarul municipiului Sighetu Marmaţiei

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.