• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 30 Septembrie , 2016

PNL Maramureş atac „la baionetă” la PSD Maramureş

Liberalii maramureşeni au început să organizeze conferinţe de presă săptămânal, spunând ziariştilor că vor avea ştiri de presă interesante la fiecare întâlnire. În săptămâna care a trecut, subiectul abordat de Mircea Dolha şi alţi lideri liberali a fost validarea sau invalidarea lui Mircea Man şi a lui Gheorghe Bârlea.

 

Conferinţa a început după 5 minute de la ora fixată pentru începere. Se pare că este o modă liberală. Alături de Mircea Dolha, preşedintele PNL Maramureş, au fost Cristian Niculescu Ţâgârlaş, primarii Dorin Paşca şi Felician Ciceu, alţi lideri liberali. 

 

Mircea Dolha a prezentat două subiecte.

„Vom avea o şedinţă a Biroului Politic Judeţean, unde voi cere un mandat pentru definitivarea negocierilor cu Coaliţia pentru Baia Mare.

Pe de altă parte, vreau să vă anunţ un lucru, zic eu normal, anormal a fost că a trecut prea mult timp, au trecut trei luni de zile şi, din păcate, cei care trebuiau să facă acest lucru n-au făcut până nu am luat, nu biciul, până nu am luat atitudine!

Mircea Man şi Mihai Bârle au fost invalidaţi la prima şedinţă de constituire a Consiliului Judeţean. Motiv pentru care votul de alegere a CJ şi a conducerii, în special, a fost viciat. Mai mult decât atât, Partidul Naţional Liberal a fost prejudiciat pentru că, după cum ştiţi, Mircea Man a primit mandat din partea Biroului Politic Naţional să ia voturile băimărenilor şi a maramureşenilor, după aceea voturile consilierilor judeţeni pentru a ajunge preşedintele CJ. Şi ce să vezi?!…

Domnul Zetea a crezut că CJ-ul este moşie proprie şi a spus NU! Nu-i validăm astăzi! Asta înseamnă că le-a oprit brutal, cum numai PSD-ul poate să o facă, dreptul de a putea candida, de-a alege şi de a fi ales. Domnul Bârlea la fel!

Trebuia să fie vicepreşedinte, trebuia să candideze pentru un post de vicepreşedinte şi bineînţeles că domnul Zetea a spus: «recomand să nu îl validaţi».

Este un lucru extrem de grav, poate avea chiar şi o tentă penală. Astăzi s-a depus, la autoritatea competentă, respectiv CJ Maramureş, o plângere prealabilă. Aceeaşi plângere a fost depusă şi la Prefectura Maramureş, pentru că domnul prefect trebuie să vegheze la legalitatea actelor şi hotărârilor emise de către CJ şi Consiliile Locale”, a spus Dolha.

Pe acest subiect s-a discutat pe parcursul întregii conferinţe de presă.

 

Cristian Niculescu Ţâgârlaş a explicat, din punct de vedere juridic, de ce liberalii au făcut această acţiune.

„PNL avea dreptul de a-şi desemna candidaţii care să ocupe funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte, dar cei doi au fost  eliminaţi într-un mod samavolnic. Invalidarea s-a produs la un îndemn, adică la ceea ce a zis domnul Zetea. Astfel, vorbim clar despre un abuz în serviciu. Personal, mă voi  ocupa de formularea unor plângeri penale în acest sens. În altă ordine de idei, am verificat documentaţia. Comisia de validare a propus validarea celor două persoane. Îi cer, pe această cale, prefectului Sebastian Lupuţ, ca luni să iniţieze acţiunile în instanţă şi să atace hotărârile prin care s-a constituit Consiliul Judeţean şi au fost aleşi în funcţie preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi”, a spus Cristian Niculescu Ţâgârlaş.

 

Din punctul de vedere al liderului PNL, în urma acestei acţiuni ar urma să fie dizolvat CJ, să fie rechemat fostul preşedinte de CJ, Zamfir Ciceu, care să prezideze o nouă constituire a Consiliului Judeţean, după care să aibă loc alegerea conducerii având toţi consilierii validaţi.

Dintr-o anumită perspectivă, lucrurile par a fi corecte. Un calcul politic şi o mişcare politică prin care liberalii doresc să atragă atenţia asupra lor, ceva de genul „şi noi suntem aici”.

Pe de altă parte, aceste invalidări fac parte din jocul politic practicat destul de des şi în Maramureş. La constituirea Consiliului Judeţean precedent, chiar Mircea Man şi alţi lideri pedelişti au procedat identic cu pesediştii.

Se poate spune că acum a fost o replică din partea social-democraţilor pentru Man.

Invalidările au fost o „jucărie politică”. Atât. Cu sau fără votul lui Mircea Man şi Bârlea, tot Gabi Zetea ar fi ieşit preşedinte. Numărătoarea voturilor confirmă acest aspect. Este greu de crezut că Man, după un mandat dezastros, ar fi avut atâta trecere printre consilieri.

După epuizarea subiectului, întors pe toate feţele de cei prezenţi, a venit un moment ciudat prin discursul consilierului judeţean liberal, Felician Cerneştean.

Acesta şi-a amintit de faptul că Aeroportul din Baia Mare nu mai finalizează lucrările, că nu sunt bani pentru plăţi, că la Satu Mare există deja o cursă externă spre Londra şi că noi, maramureşenii, tot de la Cluj vom pleca spre alte zări.

O opinie în afara realităţilor. Aeroportul are finalizate în proporţie de 90% lucrările de prelungire a pistei, iar restul vor fi executate în perioada următoare.

De asemenea, ministrul Fondurilor Europene a vizitat şantierul şi a fost mulţumit de ce a găsit în Baia Mare. El a spus că sunt două posibilităţi de a finanţa aceste lucrări, iar în perioada următoare se va lucra la acestea.

Iar legat de curse, credem că şi pe Baia Mare vor veni operatori şi vom avea şi noi curse externe, iar la Cluj va începe să scadă numărul pasagerilor.

Poate de asta există o anumită supărare că, totuşi, acest Aeroport va fi modernizat, mărit, funcţional.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.