• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 30 Aprilie , 2019

Pentru prima dată, maramureșenii au șansa de a trimite un om al locului în Parlamentul European

Alegerile europarlamentare din acest an reprezintă al treilea scrutin la care românii își aleg reprezentanții la Bruxelles, după cele din 2009 și 2014. Maramureșenii au însă, pentru prima dată, șansa unică de a alege un om al locului. PSD Maramureș a reușit să obțină un loc eligibil pe lista candidaților PSD, pentru maramureșeanca Crina Fiorela Chilat. Un om care iubește Maramureșul și care îi va face auzită vocea în Parlamentul European. E șansa noastră istorică de a fi reprezentați și promovați cum se cuvine.

 

Pentru a treia oară în ultimul deceniu, românii sunt chemați la urne pe 26 mai, pentru a-și alege reprezen­tanții în Parlamentul European. Pentru prima dată, Maramureșul și maramureșenii au o miză uriașă la aceste alegeri, având șansa să trimită un om al locului la Bruxelles. PSD Maramureș este singura formațiune politică din țară care a reușit să impună pe lista de candidați la Parlamentul European, trei maramu­reșeni, dintre care, două doamne: jurnalista Carmen Avram, aflată pe poziția a doua, și Crina Fiorela Chilat, vicepreședinte al OFSD Maramu­reș și coordonator al OFSD Baia Mare, membru în Consiliul Național al OFSD, clasată pe poziția 16. Iar pe locul 33 pe listă se află maramu­reșeanul Bogdan Tomoiagă, secretar de stat în Ministerul Turismului.

Jurnalista Carmen Avram, din Vișeu de Sus, este deja o personalitate consacrată în peisajul mediatic românesc. Poziția ocupată de ea onorează județul Maramureș și îi obligă pe maramureșeni la susți­nerea suplimentară a candidaților PSD. Însă, prin încrederea și votul maramureșenilor, și locul ocupat de Crina Fiorela Chilat are șanse să devină eligibil. De altfel, PSD a obținut 16 mandate la ultimul scru­tin europarlamentar.

Gabriel Zetea, preșe­dintele PSD Maramureș spune: „Eu, din calitatea de președinte, alături de fiecare membru PSD Maramureș şi sper că alături de cei mai mulți dintre maramureșeni, vom munci în fiecare zi, până în 26 mai, ca această poziție să fie una eligibilă din nou. Crina Fiorela Chilat este membru PSD Baia Mare de foarte mulți ani și una dintre cele mai active femei în peisajul politic județean. PSD Maramureș este singurul partid din județ care a avut forța să impună pe lista națională candidați cu șanse reale pentru Bruxelles. Vom cere votul maramu­reșenilor pentru colegii noștri, pentru oameni ai locului, oameni care să reprezinte şi Maramureșul în Parlamentul Europei. Alegerile europarlamentare sunt importante pentru România și PSD. Ne dorim o dezbatere largă a problemelor pe care România le are în accesarea fondurilor europene, a problemelor din Europa, fie că vorbim de Brexit sau de viitorul buget al Comisiei Europene. Ne dorim să reafirmăm poziția României de membru cu drepturi depline în UE. Toate aceste lucruri trebuie spuse cu tărie și curaj. Românii nu sunt cetățeni de rangul 2 în Europa. Avem aceleași drepturi pe care le are orice francez, german, olandez etc., avem dreptul să beneficiem de produse la același standard de calitate pe care le cumpără cetățenii din Vestul Europei și, mai ales, avem dreptul la dezvoltare.
Avem nevoie în continuare de fonduri de coeziune pentru a recupera decalajul față de ţările din Europa de Vest și România va susține acest lucru cu orice risc. Suntem europeni cu toții, dar nu avem voie să uităm că, înainte de toate, suntem români. PSD Maramureș propune, pentru alegerile europarlamentare, oameni ai locului, suntem singura organi­zație județeană a oricărui partid politic care reușește să obțină pe lista națională candidări pe locuri eli­gibile. Vom face tot ceea ce ne stă în putere pentru ca scorul PSD să fie unul consistent, astfel încât Crina Fiorela Chilat să ajungă europarlamentar. Ar fi pentru prima dată când un maramureșean, om al locului, ar accede în Parlamentul European pentru a reprezenta interesele noastre la Bruxelles. Fac un apel către toate autoritățile locale din Mara­mureș să înțeleagă această miză pe care PSD o are la aceste alegeri: spre deosebire de orice alt partid, PSD poate trimite un maramureșean în Parlamentul European”.

Crina Fiorela Chilat este un om care și-a demonstrat capacitatea profesio­nală în mediul privat, precum și aplecarea spre nevoile cetățeanului și spiritul civic în numeroasele acțiuni și proiecte derulate de OFSD Baia Mare. Un om profund atașat de va­lorile tradiționale: familie, credin­ță, tradiții și, mai ales, de această zonă extraordinară în care s-a născut, s-a format ca om și în care trăiește. Pentru Crina Fiorela Chilat, un mandat în Parlamentul European înseamnă, în primul rând, oportunitatea de a apăra drepturile maramu­reșenilor, de a promova și susține capitalul autoh­ton, producătorii și meșterii locali, turismul și identitatea noastră. Pentru maramureșeni, accederea unui om al locului în forul european înseamnă șansa unică de a-și face auzită vocea, de a-și susține interesele și de a-și promova, cu mândrie și demnitate, inestimabilul patrimoniu material și imaterial.
„Maramureșul este o regiune spe­cială pe harta Europei, un loc unic din punct de vedere turistic și cultural; o zonă cu potențial economic și agricol; un ținut pe care merită să-l vizitezi și în care ești norocos să trăiești. Pentru toate acestea, Mara­mu­reșul merită să fie reprezentat cu adevărat în Parlamentul European, iar maramureșenii merită ca un om al locului să le facă auzită vocea, problemele și prioritățile la Bruxelles. Îmi doresc să-i reprezint cu mândrie și responsabilitate pe mara­mu­reșeni și să le fiu alături ca europarlamentar. Iar acest lucru poate deveni realitate prin încrederea și votul lor, demonstrând încă o dată că mara­mureșenii sunt patrioți, sunt uniți și știu să lupte împreună pentru viitorul lor. Împreună vom lupta pentru Mara­mureș și vom învinge pentru România”, a spus Crina Fiorela  Chilat.

 

 

„Maramureșul este o regiune specială pe harta Europei, un loc unic din punct de vedere turistic și cultural; o zonă cu potențial economic și agricol; un ținut pe care merită să-l vizitezi și în care ești norocos să trăiești. Pentru toate acestea, Maramureșul merită să fie reprezentat cu adevărat în Parlamentul European, iar maramureșenii merită ca un om al locului să le facă auzită vocea, problemele și prioritățile la Bruxelles”.
Crina Fiorela Chilat, candidat eligibil PSD la Alegerile Europarlamentare

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.