• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 9 Septembrie , 2016

Patrimoniul Muzeului de Mineralogie, îmbogăţit cu 135 eşantioane

135 de eşantioane minerale care au aparţinut fostului inginer minier la E.M. Ilba, Ion Dănescu au fost donate Muzeului Judeţean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare.

 

Piesele colecţionate şi păstrate cu atâta grijă de Ion Dănescu provin din diferite exploatări miniere care au funcţionat în zona Baia Mare şi în special în Ilba. Eşantioanele donate au făcut parte din colecţia personală pe care a realizat-o datorită pasiunii sale pentru florile de mină, pasiune dobândită încă din primii ani de activitate la Mina Ilba. Florile de mină au fost păstrate în spaţii amenajate în propriul apartament, specifice fiecărei exploatări subterane din bazinul minier Baia Mare. O parte din piesele primite ca donaţie, cele de dimensiuni mai mari şi care prezintă aspecte estetice şi ştiinţifice deosebite vor intra în patrimoniul muzeului, iar celelalte vor fi utilizate în principal în cadrul activităţilor educaţionale organizate de Muzeu.

 

„Dorim să adresăm cele mai sincere şi profunde mulţumiri familiei Dănescu pentru că a rezistat, în ciuda contextului general, tendinţei de valorificare comercială şi a invitat Muzeul de Mineralogie să selecteze piesele pentru donaţie”, apreciază Ioan Denuţ, director al Muzeului Judeţean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.