• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 22 Octombrie , 2014

Partidul România Unită a ajuns în Maramureş

Zilele trecute a fost lansată oficial filiala Maramureş a Partidului România Unită (PRU), cea mai nouă formaţiune politică românească. Noul partid a apărut în Bucureşti la iniţiativa unor politicieni care consideră că este nevoie de naţionalism în viaţa politică, de un naţionalism sănătos, corect şi adresat poporului român.

 
 

Ca orice partid la început de drum, PRU a pornit la constituirea filialelor judeţene, respectiv la construirea unei infrastructuri umane care să dea partidului atuuri în disputele politice ce vor urma. Liderul partidului este Bogdan Diaconu, fost membru PSD, formaţiune politică pe care a părăsit-o în urmă cu mai multe luni tocmai pentru că ideea de naţional, de naţionalism nu era reprezentantă aşa cum considera acesta. În momentul de faţă se strâng semnături pentru înregistrarea partidului. Diaconu a spus că vor depune 50 de mii de semnături din toate judeţele ţării.

 

„Preşedintele PRU Maramureş este Vasile Vlaşin, care este de altfel şi vicepreşedinte la nivel naţional al PRU. În această calitate va coordona şi activitatea partidului din nordul Transilvaniei. În data de 21 august 2014 mi-am prezentat demisia din PSD şi am anunţat fondarea unui nou proiect politic pentru ţară, denumit Partidul Romania Unită. Cred cu tărie că societatea românească are nevoie de un proiect precum e al nostru, cu un mesaj naţionalist. În toată Europa naţionaliştii câştigă teren, şi cred că în anul 2016 acest trend se va manifesta şi în România. Avem nevoie de acest proiect cum, de altfel, toată Europa are nevoie. Ca şi linie doctrinară am adoptat doctrina scrisă de Nicolae Iorga, naţional-democraţia şi ne-am plasat pe centru eşichierului politic, având ca şi componentă importantă combaterea extremismului maghiar în Ardeal, dar şi apropierea de idealul reunificării celor două state româneşti de pe harta Europei, mă refer la Unirea cu Basarabia. Mesajul central însă, al PRU, este acela de justiţie socială, de aceea l-am şi ales pe Vlad Ţepeş ca şi simbol central al blazonului partidului şi vom practica un naţionalism modern şi în toate realităţile economice, sociale şi politice pe care le traversează societatea românească în prezent”, a spus Bogdan Diaconu, preşedintele PRU.

 

Cei doi lideri au subliniat faptul că nu sunt interesaţi de alegerile prezidenţiale, nu susţin pe nimeni şi că obiectivul principal este pregătirea alegerilor locale şi generale din 2016.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.