• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 18 Noiembrie , 2014

Participare numeroasă la prima întâlnire publică a CENACLUL LITERAR al Centrului Cultural Sighetu Marmaţiei!

Peste o sută de sigheteni care iubesc poezia, au participat la deschiderea activităţii Cenaclului literar al Centrului Cultural Sighetu Marmaţiei. Astfel, se va continua tradiţia activităţii de cenaclu, de organizare a Festivalului de poezie, a preocupărilor sighetenilor de diferite vârste şi profesii pentru literatură.

 
 
 

Prin documentul semnat de cei prezenţi, cenaclul îşi propune stimularea activităţii de creaţie literară, promovarea şi valorificarea creaţiei individuale prin publicarea în revistele de specialitate şi în revista Marmaţia literară, recomandarea la editurile din judeţ şi din ţară.

Vor fi organizate periodic întâlniri cu publicul, cu invitaţi de la cenaclurile din Baia Mare şi Vişeul de Sus, din judeţele învecinate, cu personalităţi ale literaturii române contemporane. Cenaclul îşi va aduce aportul la organizarea Festivalului internaţional de poezie de la Sighetu Marmaţiei şi va organiza anual un concurs de creaţie pentru copii şi tineri (10-18-25 ani), în vederea descoperirii şi afirmării tinerelor talente. Cenaclul nu va avea caracter de asociaţie şi nici personalitate juridică, activând prin liberă consimţire pe lângă Centrul Cultural Sighet.

 

Întâlnirea a fost deschisă de managerul Centrului Cultural, Spiridon Pralea, care a subliniat importanţa organizării unui cenaclu literar în municipiul Sighetu Marmaţiei şi le-a urat succes tuturor participanţilor.

Prof. dr. Dorel Todea a prezentat procesul-verbal, obiectivele şi proiectul acţiunilor pe anul 2015, ale Cenaclului Literar.

La prima întâlnire a membrilor cenaclului a fost lansat volumul de poezie „Tărâmuri de neocolit”, semnat de poeta Doina Rândunica Anton, apărut la editura „Singur”-2014. Elevii Centrului de excelenţă de limba şi literatura română au susţinut, împreună cu cantautorul Gheorghe Şteţca şi elevi ai şcolii de artă Gheorghe Chivu, un recital din poezia Doinei Rândunica Anton.

Despre poezia Doinei Rândunica Anton au vorbit: poeţii Echim Vancea şi Marin Slujeru, Mihai Dăncuş (cel mai vechi membru de cenaclu),prof. Horia Picu, au fost citite mesaje din ţară şi din Spania.

 

Grupul de iniţiativă a propus următorul Comitet director: Doina Rândunica Anton - preşedinte, prof. dr. Otilia Chindriş - secretar, membri: prof.dr. Odarca Bout, conf.univ.dr. Nicolae Iuga şi prof. Marin Slujeru.

 
 
Dorel Todea, Purtător de cuvânt

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.