• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 15 Decembrie , 2017

Organizația Femeilor Liberale din Baia Sprie, în acțiune

Valeria Brezoczki este liderul femeilor liberale din Baia Sprie și dorește ca activitatea organizației pe care o conduce să fie cât mai apropiată de cetăţenii din oraș, de nevoile pe care le au, atât sociale cât și economice. Este un interlocutor amabil și dedicat misiunii pe care o are.

„Am reușit la Baia Sprie, prin Organi­zația Femeilor Liberale, o organizație de curând înființată, să aducem aproape doamne din toate mediile sociale și profesionale. Avem alături de noi profesori, medici, asistenți, studenți, doamne din domeniul financiar, domeniul textilelor și al produselor de panificație. Fiecare dintre acestea dorind să aducă un aport personal la dezvoltarea comu­nității, prin implicarea în acțiunile pe care dorim să le desfășurăm, dar și să subliniem rolul important pe care femeia îl are în societate. Consider că dăruind din suflet pentru sufletele aflate în impas poți crea o stare de bine și de dialog deschis în întreaga comunitate, de aceea, o primă acțiune a OFL este acțiunea socială caritabilă «Dar din dar» pentru 30 de copii proveniți din fa­milii monoparentale cu venituri reduse, care au domiciliul pe raza orașului Baia Sprie”, a spus Valeria Brezoczki.

Acțiunea s-a dovedit a fi un succes și continuă și în ziua de duminică, programul fiind decalat din cauza doliului național.
„Am demarat această acțiune constituind un cor al Organizației Femeilor Liberale, ne-am pregătit și am exersat sub îndrumarea unui dirijor, apoi am dăruit colindele noastre oamenilor cu suflete deschise, care au răspuns pozitiv la invitația de a ajuta acești copii. Cu bucurie pot să spun că s-au alăturat cauzei noastre nobile și oficialități ale orașului Baia Sprie (primar, viceprimar și consilieri locali PNL). Duminică, 17 decembrie 2017, la Casa de Cultură din Baia Sprie, între orele 15-17, sub îndrumarea noastă, acești copii vor participa la un atelier de creație, în care vor rea­liza decorațiuni de Crăciun și vom împodobi bradul Casei de Cultură. Un moment mult așteptat va fi cel al sosirii lui Moș Crăciun, când fiecare copilaș va primi rechizite, alimente, produse de panificație, dulciuri și fructe. Am con­vingerea că reușim astfel să aducem un zâmbet pe chipurile acestor suflete curate și vom oferi un ajutor suplimentar familiilor în preajma sărbătorilor de iarnă”, a spus liderul liberal din Baia Sprie.
Iar pentru prima parte a anului ce vine OFL Baia Sprie are mai multe mani­festări în care cetățenii din oraș sunt invitați să participe.
„Este un prim pas, continuăm acțiunile în comunitate printr-o serie de evenimente: în luna februarie 2018, vom de­mara o campanie a prevenției în sănă­tate, în cadrul căreia dorim să creștem gradul de conștientizare a incidenței cancerului mamar și a cancerului de col uterin în rândul femeilor. Vom avea o sesiune de discuții între cadre medicale specializate în domeniu și doamnele și domnișoarele din oraș, precum și con­sultații, ecografii, mamografii și teste Papanicolau gratuite.

Acțiunile de protecție a mediului încon­jurător se vor desfășura în două etape:
a) În perioada destinată lunii Pădurii (15 martie -15 aprilie) vom participa la înnoirea fondului forestier prin împădu­riri zonale în parteneriat cu Ocolul Silvic Baia Sprie și voluntari din comunitate. Subliniem astfel rolul pădurii în menținerea echilibrului în natură, dar și comportamentul adecvat pe care fiecare cetățean trebuie să-l arate față de mediul înconjurător în care își desfășoară activităţile zilnice.
b) Ecologizare parcuri și zone destinate agrementului public – unde dorim să dăm un exemplu de menținere a unui mediu curat în orașul Baia Sprie. Un me­diu curat – o societate sănătoasă. Vom invita alături de noi întreaga comunitate.
În iunie, de Ziua copiilor – ateliere de creație și jocuri pe asfalt.
Donație de carte – unde fiecare cetăţean poate contribui la mărirea fondului de carte de la Biblioteca Baia Sprie și vom sublinia importanța accesului la informație prin comunicări directe între profesori și elevi.
Sunt doar o parte din acțiunile la care ne-am gândit pentru prima parte a anului viitor.
Sunt încrezătoare și am siguranța că acțiunile noastre se vor realiza cu maxi­mă seriozitate și implicare bilaterală. Sărbători binecuvântate!”, a spus pre­ședintele OFL Baia Sprie, lector univ. dr. ing. Brezoczki Valeria Mirela, consilier local PNL Baia Sprie.

 

 

„Am reușit la Baia Sprie, prin Organi­zația Femeilor Liberale, o organizație de curând înființată, să aducem aproape doamne din toate mediile sociale și profesionale. Avem alături de noi profesori, medici, asistenți, studenți, doamne din domeniul financiar, domeniul textilelor și al produselor de panificație. Fiecare dintre acestea dorind să aducă un aport personal la dezvoltarea comu­nității, prin implicarea în acțiunile pe care dorim să le desfășurăm, dar și să subliniem rolul important pe care femeia îl are în societate”.
Valeria Brezoczki

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.