Bdul Traian, Bloc 23, Ap. 9
Baia Mare, România
0362-401.331; 0362-401.332
office@gazetademaramures.ro
Vineri , 6 Noiembrie , 2015

Operarea aeronavelor de pe Aeroportul Internaţional Baia Mare se suspendă

de Gazeta de Maramures

Începând din 20 noiembrie 2015, ora 19.00, se suspendă operarea aeronavelor de orice fel pe Aeroportul Internaţional Baia Mare, pentru pregătirea şi începerea lucrărilor la investiţia „Extindere şi modernizare suprafaţă de mişcare”.

 

 

 

În urma acestei investiţii, lungimea pistei de decolare-aterizare se va mări la 2150 metri, lăţimea la 45 de metri, portanţa la minim 57 PCN.

Sistemul luminos de apropierea va fi relocat şi extins şi se vor realiza o serie de alte lucrări importante pentru aducerea suprafeţei de mişcare a aeroportului (pistă, căi de rulare, platformă) şi a zonelor conexe la parametrii ceruţi de reglementările aeronautice în vigoare.

 

Scopul final al eforturilor financiare şi logistice făcute de Uniunea Europeană, Guvernul României, Consiliul Judeţean Maramureş şi Aeroportul Internaţional Baia Mare, este crearea condiţiilor pentru operarea aeronavelor din clasa mediu curier şi a celor cargo, în vederea acoperirii necesităţilor de transport aerian din ce în ce mai mari şi crearea condiţiilor logistice pentru dezvoltarea accelerată a economiei locale conectate la circuitul economic european şi mondial.

 

Reluarea operării pe Aeroportul Internaţional Baia Mare va fi anunţată din timp, tuturor celor interesaţi, dar şi publicului larg.