• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 15 Septembrie , 2017

Oficialități județene și centrale au fost prezente la deschiderea noului an la Școala Gimnazială din Vișeu de Jos

Lume multă și selectă la deschi­derea noului an școlar la Școala Gimnazială Vișeu de Jos, aici unde, în intervalul 19 - 21 mai 2017 s-a desfășurat ce-a de-a șaptea ediție a Olimpiadei Interjudețene de Matematică a Satelor din Transil­vania. În cadrul acestei competiții, elevii din Vișeu de Jos au obținut rezultate remarcabile, iar eleva Denisa Maria Bora, din clasa a IV-a, a obținut premiul I și trofeul concursului. La olimpiadă s-au înscris 133 de elevi ai claselor IV - VIII din Transilvania, care au fost coordonați de peste 50 de profesori de matematică. 
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, care a fost prezent în luna mai la festivitatea de închidere a Olimpiadei Interjudețene de Matematică a Satelor din Transilvania a revenit în Vișeu de Jos, luni, 11 septembrie, pentru a participa la deschiderea anului școlar 2017 - 2018. Alături de cadrele didactice ale unității școlare
s-au aflat și ministrul Educației Națio­nale, Liviu Marian Pop, care este de loc din Vișeu de Jos, ministrul secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoș Titea, deputatul de Maramureș, Gheorghe Șimon, Ana Moldovan, ins­pector general al Inspectoratului Șco­lar Județean, dar și primarul comunei Vișeu de Jos, Găvrilă Șimon.
 

Gabriel Zetea: Vișeu de Jos a devenit, pentru o zi, centrul educațional al Maramureșului
 

În mesajul său adresat profesorilor și elevilor Școlii Gimnaziale Vișeu de Jos, șeful administrației județene a transmis tuturor un an cât mai bun, cu rezultate excepționale. „Mă bucur să fiu astăzi, în Vișeu de Jos, datorită pre­zenței atâtor personalități care fac ca, cel puțin pentru o zi, această comună să fie centrul educațional al Maramu­re­șului. Este o zi de sărbătoare pentru întreaga comunitate și pentru adminis-trația locală. Cunosc munca pe care primarul Gavrilă Șimon, alături de Con­siliul Local a depus-o pentru ca azi, în prima zi a noului an școlar, să fie inaugurate două obiective extrem de importante: Grădinița cu Program Prelungit și drumul de pe Valea Morii.
Acestea sunt obiective la care admi­nistrația din Vișeu de Jos a lucrat alături de Consiliului Județean Maramureș, investiții ale Guvernului României reali­zate prin Ministerul Dezvoltării Re­gio­nale, Administrației Publice și Fon­durilor Europene, pe Programul Națio­nal de Dezvoltare Locală (PNDL).
Vișeu de Jos nu este singura comunitate a Maramureșului care inaugurează astfel de obiective noi de investiții în edu­cație, deoarece proiecte similare s-au desfășurat și în Tăuții Măgherăuș, în Ardusat, dar și în alte localități din județ. Au avut loc, în ultima perioadă, foarte multe reabilitări de școli, gră­dinițe, creșe, investiții realizate prin PNDL. Acesta este doar începutul, deoa­rece, în acest an au fost aprobate zeci de reabilitări de școli, iar până anul viitor sperăm ca toate unitățile de învățământ din Maramureș să aibă cel puțin autorizație de funcționare, iar copiii să aibă posibilitatea să învețe în condiții europene”, a subliniat preșe­dintele Consiliului Județean Maramu­reș, Gabriel Zetea.
 

Primul ghiozdan, un proiect onorat de Consiliul Județean Maramureș

Șeful administrației județene a precizat, în discursul său, că a avut nenumărate discuții cu mulți maramureșeni plecați înafara granițelor țării, unde muncesc pentru o viață mai bună pentru familiile lor și i-a întrebat de ce se stabilesc acolo, de ce nu revin în România. Iar unul dintre motivele invocate a fost acela că există condiții mult mai bune de școlarizare pentru copii. „Faptul că noi facem astfel de investiții, astăzi, este un pas pentru ei, pentru a îi readuce acasă, să ne ajute să creștem și să dezvoltăm Maramureșul ca unul dintre cele mai frumoase județe ale României. Mă bucur, de asemenea, că în acest an, Consiliul Județean Maramureș s-a ținut de cuvânt și am reușit, cu excepția câtorva comunități, să începem programul Primul ghiozdan, care se adresează elevilor din clasa 0. Un număr de 2.175 de copii din 69 de localități beneficiază, începând cu acest an școlar, de primul ghiozdan echipat cu rechizitele necesare. Este un program frumos, pornit la inițiativa consilierului județean Liliana Moga, ceea ce arată, încă o dată, locul foarte precis pe care femeile îl au și în politică. Totodată, ne dovedește că nicio investiție, niciun efort financiar nu este mai presus de zâmbetul unui copil pe care îl vezi venind fericit la școală, iar astfel de gesturi încurajează apropierea elevilor de sistemul educațional. Mă bucur că am reușit să facem în ultimii ani proiecte comune cu administrația locală din Vișeu de Jos, un succes de răsunet fiind Olimpiada Interjudețeană de Matematică a Satelor din Transilvania. Vă pot da asigurări că astfel de inițiative vor continua, deoa­rece educația și sănătatea sunt lucrurile cele mai de preț pe care le avem”, a declarat președintele Consiliului Jude­țean Maramureș, Gabriel Zetea.

După festivitatea de deschidere a anului școlar 2017 - 2018, desfășurată la Școala Gimnazială Vișeu de Jos, șeful administrației județene alături de ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, de secretarul de stat, Dra­goș Titea, deputatul Gheorghe Șimon, inspectorul general al ISJ, Ana Mol­dovan și reprezentanți ai administrației locale au participat la inaugurarea Grădiniței cu Program Prelungit din comunitate. Ultima vizită a fost la drumul de pe Valea Morii, tronson recent reabilitat în Vișeu de Jos.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.