• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 28 Iulie , 2014

O nouă minoră din cadrul DGASPC, însărcinată!

În urmă cu două săptămâni, într-una din locaţiile DGASPC Maramureş din Sighetu Marmaţiei a fost identificată o minoră gravidă, deşi se află în sistemul de protecţie al statului. Este al treilea caz din acest an în care tinere, fie în asistenţă maternală, fie în plasament, au rămas însărcinate.

 
 

Noul caz este şi mai ciudat, deoarece fata de 15 ani a fost cuprinsă în programul de prevenire a sarcinilor nedorite, program derulat în cadrul DGASPC Maramureş. Fata are o poveste tristă, ca toate tinerele ce ajung în situaţii greu de reparat din cauza adulţilor ce vor să fie numiţi părinţi.

 

În 2013, luna septembrie, fata de 15 împreună cu sora ei mai mare de 17 ani au fost plasate la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă din Sighet pe fondul neglijării grave de către părinţi. De la început s-a constatat că fata are tulburări de comportament. Din acest motiv a intrat într-un program de consiliere. Mai mult, ea a intrat în programul de prevenire al sarcinii nedorite pe care DGASPC îl are în parteneriat cu fundaţia SERA.

 

„Din declaraţiile fete rezultă că tânăra nu a respectat cerinţele simple ale acestui program. Aceste probleme sunt confirmate şi de repetatele fugi din sistem, conform rapoartelor înregistrate la Poliţie. Ea a fost de fiecare dată identificată şi adusă la Centru. Revenind la situaţia de acum, în data de 17 iulie a avut loc o verificare a tinerelor din Centrul de Primire Sighet, o verificare utilă, necesară, banală, respectiv un test de sarcină. Spre mirarea personalului, testul a fost pozitiv. Au urmat discuţiile cu fata şi un control ginecologic. Medicul a confirmat sarcina de cinci săptămâni. S-a trecut la identificare tânărului, tot din Sighet, în vârstă de 20 de ani.

Reprezentanţii DGASPC au depus o plângere penală pe numele tânărului”, ne-a declarat Raoul Dromereschi, şef Serviciu Abuz Neglijare din cadrul DGASPC Maramureş.

După aceste prime verificări, fata a fost dusă la un control complex pentru a se vedea situaţia medicală a tinerei, mai ales că ea a declarat că doreşte să păstreze sarcina cu orice preţ şi că se va căsători cu tânărul amorez după împlinirea vârstei de 16 ani şi cu aprobarea celor din DGASPC.

 

Examenul medical urma să arate dacă este oportună păstrarea sarcinii, din punct de vedere medical. Verificările au fost finalizate şi verdictul medicilor a fost limpede. Fata este bine, pruncul de asemenea şi se recomandă să meargă înainte cu sarcina.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.