• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 27 Noiembrie , 2018

O excepţională şi o de îndată! Consilierii băimăreni absenţi, nu era zi de indemnizaţie!

În şedinţa extraordinară au fost mai multe proiecte de hotărâre de interes pentru cetăţeni. Au fost două proiecte iniţiate de către Direcţia de Asistenţă Socială: „Pune suflet pentru bunici” şi „Respect pentru bunici”. Cele două proiecte au fost iniţiate la solicitarea primarului Cătălin Cherecheş, cel care a dorit să înceapă o serie de proiecte care sunt adresate celor în vârstă, fără sprijin familial, sau cu multe probleme medicale şi sociale.

Un proiect interesant, important, a fost la punctul trei. S-a constituit comisia pentru efectuarea cercetării prealabile în vederea declarării utilităţii publice a spaţiilor din Complexul Hotel Restau­rant „Minerul”.
Altfel spus, primăria încearcă să obţină clădirea hotelului, pe motiv de utilitate publică, şi să o transforme în sediul administrativ al municipiului. Primăria!
Un proiect interesant, dar greu de rea­lizat. În peste 20 de ani, clădirea „Mi­nerul” s-a degradat, dar nu a fost pre­dată, vândută, reabilitată de cei care au cumpărat complexul pe bani de nimic. Au existat o grămadă de comisii şi co­mitete care au în cercate să îi „elimine” pe proprietarii ce nu şi-au respectat angajamentele parafate în contractul de vânzare/cumpărare. Au încălcat legea şi trebuiau decăzuţi din drepturile contractuale. Este un mister de ce nu s-a reu­şit, sau poate această afacere mur­dară este mai presus de muritorii de rând.
Un alt proiect important şi care a trecut a făcut o propunere de schimbare a destinaţiei complexului imobiliar aflat în administrarea Colegiului Tehnic „Au­rel Vlaicu” situat pe strada Victor Babeş în vederea concesionării, cu sco­pul desfăşurării activităţii şcolare prestate de către unităţi de învăţământ privat.
În total au fost cinci proiecte pe ordinea de zi şi două pe borderoul suplimentar.
În a doua şedinţă, cea de îndată, fixată pentru ora 15, consilierii s-au mişcat cu o încetineală remarcabilă. La ora trei nu erau decât trei aleşi la masa rotundă şi doi afară la ţigară, probabil. În interiorul sfertului academic au mai venit vreo cinci consilieri. Tot insuficienţi. Secretara primăriei, Lia Mureşan a anunţat că alesul Ioan Mandra nu este, iar acesta ar fi trebuit să conducă şe­dinţa din poziţia de preşedinte de şe­dinţă…
Aşa că s-a trecut la aşteptare, doar o mai veni careva.

Între timp, Irina Smical, consilier PSD, a explicat celor din sală că este de neacceptat faptul că aleşii, consilierii, nu au unde parca maşinile pentru a ajunge la şedinţă. Smical a spus că vine de la serviciu, că a părăsit o şedinţă a Senatului de la Universitate pentru a fi punctuală, dar a trebuit să se învârtă zeci de minute cu maşina pentru că nu erau locuri de parcare la primărie sau în apropiere. Consilierul PDS a spus că nu ar fi nişte privilegii pentru consilieri să existe locuri amărâte de parcare.
Din păcate, Irina Smical a avut o zi proastă. Citind ordinea de zi pe borde­roul de şedinţă s-a enervat şi mai tare. Al doilea proiect de hotărâre şi ultimul, prevedea alocarea sumei de 50.000 de lei pentru Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, în vederea de­plasării cu două căruţe cu delegaţi care să reprezinte Baia Mare în proiectul „Reconstituire Drumul Unirii”, în pe­rioada 22 noiembrie - 1 Decembrie.
Irina Smical a spus că nu va vota aloca­rea atâtor bani pentru deplasarea a două căruţe. „Să ia trenul!”, a mai spus consilierul băimărean.

Într-un final, a apărut şi Mandra şi s-a instalat la microfonul de preşedinte de şedinţă.
A anunţat, după ce a numărat cu degetul întins: „Avem trişpe consilieri.” În traducere, a fost cvorum!

Înainte de a intra în ordinea de zi, primarul Cătălin Cherecheş a anunţat că retrage proiectul de hotărâre cu alocarea celor 50 de mii lei pentru de­pla­sarea celor două căruţe la Alba Iulia. Primarul băimărean a spus că acest proiect a fost preluat de o fundaţie care va asigura şi finanţarea. Astfel a mai rămas un singur punct pe ordinea de zi. El a fost dezbătut şi votat în trei-patru mi­nute. Primarul
s-a ridicat şi a plecat din sală, dar Man­dra ezita să anunţe în­cheierea şedinţei de îndată. Au strigat consilierii, nu putea pleca, iar Ioan Man­dra a anunţat terminarea şedinţei. Trist…

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.