• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 7 Iulie , 2017

Nouă apariție editorială: LEX ET HONOR

LEX ET HONOR este un proiect pentru realizarea căruia trebuie lăudată și felicitată atât conducerea Filialei, cât și întregul colectiv redacțional. Revista își propune să reprezinte principiile și crezul celor ce și-au ales în viață nobila menire de a fi militari, să promoveze activitățile membrilor Asociației, să manifeste o largă deschidere spre evenimentele semnificative din istoria românilor și personalitățile marcante ale acesteia.

În spiritul devizei asumate, LEX ET HONOR, publicația și-a fixat drept sco­puri cultivarea patriotismului, a tradi­țiilor poporului român, a valorilor fundamentale ale democrației, precum și înfăptuirea aspirațiilor membrilor săi în domeniile militar și de protecție socială.
Printre evenimentele la care membrii Asociației au fost angrenați, revista prezintă activitățile și manifestările organizate de Ziua Națională a Româ­niei, Ziua Poliției Române, Ziua Unirii Principatelor, Ziua Rezervistului Mili­tar, Ziua Armatei României, Ziua Per­soanelor Vârstnice, Ziua Veteranilor de Război, Ziua Drapelului de Stat, Ziua Imnului de Stat, Ziua Pompierilor, Ziua Protecției Civile sau Ziua Eroilor.

Cadrele în rezervă și retragere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, membrii ai Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere - Filiala „Pintea Viteazu” Maramureș demonstrează prin această apariție editorială că rolul lor în cadrul comunității din care fac parte și pe care au servit-o mai multe decenii este departe de a fi încheiat.
Ne alăturăm celor care le-au urat deja multă sănătate, viață lungă, mult succes în ducerea mai departe a acestui proiect editorial și cât mai multe numere ale revistei. 

 

 

Dragi camarazi maramureșeni și stimați redactori ai revistei LEX ET HONOR

Îmi este deosebit de plăcut și constituie o mare onoare pentru mine ca, în calitate de președinte al Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne, să vă pot adresa un cuvânt de felicitare pentru această inițiativă și cele mai sincere urări de succes și cât mai multe numere ale revistei.
Sunt convins că, grație experienței și cunoștințelor, atât profesionale, cât și de cultură generală ale membrilor colectivului de redacție, revista va întruni, încă de la primul număr, sufragiile cititorilor și își va asigura un viitor frumos.
Sunteți la începutul unui drum anevoios, dar plin de satisfacții și, ca orice nou născut, aveți nevoie de încurajările cititorilor, dar și de sprijinul acestora, pentru a realiza nu numai materiale atractive și captivante, dar și pline de învățăminte pentru cei care vin în urma noastră și care sunt chemați să asigure, la fel cum am făcut-o și noi, legea și ordinea în societate.
Însăși titlul ales pentru acest nou focar de cultură cetățenească dezvăluie coordonatele sub care veți acționa și vă conferă dreptul de a milita, prin ceea ce veți publica în coloanele revistei, pentru ca legea și onoarea să guverneze acțiunile semenilor noștri, și mai cu seamă, ale celor în care cetățenii au investit încredere și putere spre binele comunității.
Vă doresc tuturor numai reușite, iar celor cărora le va cădea revista sub ochi, sănătate, prosperitate și împlinirea celor mai îndrăznețe vise!
Cu stimă, respect, aleasă considerație și sinceră prețuire,
General (rtr.) dr. Ioan HURDUBAIE

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.