• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 17 Iunie , 2015

Noi reguli de achiziţii pe PNDR

Solicitanţii de fonduri europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 - 2020 vor fi obligaţi, din 6 iulie 2015, să utilizeze modulul de achiziţii online al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), a anunţat Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

 
 

AFIR a completat procedura de lucru privind achiziţiile private derulate prin PNDR 2014 - 2020 pentru a permite utilizarea modulului online de către persoanele care intenţionează să depună o cerere de finanţare.

Trebuie autentificare pe pagina oficială.

„Un element de noutate în procesul de achiziţii aplicabil PNDR îl constituie faptul că, pe lângă beneficiari şi furnizori, începând cu 6 iulie 2015, solicitanţii de fonduri europene care vor depune cereri de finanţare prin PNDR 2020 vor fi obligaţi să utilizeze modulul de achiziţii online al AFIR“, se arată în comunicat.

 

Astfel, solicitanţii, înaintea semnării contractului de finanţare cu AFIR, vor derula online procedura de achiziţii aplicabilă serviciilor eligibile (servicii de consultanţă şi servicii pentru întocmirea studiilor de fezabilitate, cu o valoare mai mare de 15.000 euro) în conformitate cu prevederile procedurii de achiziţii pentru beneficiarii privaţi ai PNDR, publicată pe pagina de Internet a AFIR. Până pe 6 iulie 2015, solicitanţii de fonduri nerambursabile vor derula achiziţiile private conform prevederilor procedurale anterioare: publicarea în ziar a unei invitaţii de participare şi primirea de către solicitant a minimum 3 oferte conforme din punct de vedere tehnic şi financiar. AFIR precizează că procedura online se aplică pentru toate achiziţiile derulate în cadrul PNDR 2020 şi este valabilă pentru adjudecarea contractelor de achiziţii de servicii, bunuri (cu sau fără montaj) şi de execuţie de lucrări.

În vederea derulării online a procedurilor de achiziţii, beneficiarii privaţi, ofertanţii şi, după 6 iulie 2015, solicitanţii, au obligaţia autentificării pe pagina oficială de Internet a AFIR.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.