• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 1 Aprilie , 2012

Datoria de onoare a promovării culturii şi tradiţiilor

 „Încă din primul meu mandat de primar mi-am dat seama că suntem deficitari la promovarea localităţii în plan cultural şi artistic.

Am luat hotărârea împreună cu Consiliul Local de a înfiinţa postul de director de Cămin Cultural cu atribuţii în promovarea localităţii în domeniul artistic şi cultural.

După ce în postul de director de Cămin cultural a fost numit domnul Chindriş Ioan, la scurt timp, încet-încet, au început să se vadă şi rezultatele. A fost înfiinţat Grupul Folcloric de Copii din Ieud care a participat la numeroase spectacole din judeţ şi din ţară.

De asemenea, pe lângă Biserica Ortodoxă funcţionează corul copiilor care, împreună cu preotul Brici Horaţiu, promovează peste tot în ţară şi străinătate cântările religioase şi portul popular autentic Ieudean. De asemenea, am asigurat participarea corului la diferite manifestări religioase din ţară, dar şi în Anglia.

 
 
 

La toate aceste deplasări ale copiilor costurile au fost acoperite de către Consiliul Local.

 

Am reuşit împreună cu Universitatea de Nord Baia Mare şi Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului să reluăm Manifestările culturale « Codicele de la Ieud » manifestări dedicate celei mai vechi scrieri în limba română. La aceste evenimente fiind prezente numeroase personalităţi din lumea academică şi universitară care au răspuns invitaţiei lansate de către mine ca şi gazdă şi de către decanul facultăţii de litere prof. dr. Petru Dunca, căruia îi sunt profund recunoscător pentru implicarea în organizarea manifestărilor.

 

La propunerea şi cu sprijinul Ansamblului Folcloric Transilvania am organizat la Ieud o nouă ediţie a « Tezaurului folcloric » la care am acordat titlul de Cetăţean de Onoare doamnei Mărioara Murărescu.

De asemenea, an de an, am organizat întâlnirea cu fii satului, eveniment la care au participat mii de persoane, ocazie cu care ieudenii vin acasa să se întâlnească şi să petreacă câteva zile cu familiile.

 
În toate aceste evenimente am fost implicat şi împreună cu colegii mei din Consiliul Local am acordat sume considerabile pentru susţinerea financiară a evenimentelor » Nicolae David, primarul comunei Ieud.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.