• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 31 Ianuarie , 2014

Nicolae Boitor merge mai departe. Aşa vor consilierii!

Şi a fost şedinţa de Consiliul Judeţean în care se spunea că se va discuta situaţia de la DGASPC Maramureş, respectiv situaţia directorului general, Nicolae Boitor. Pe ordinea de zi nu a fost nimic, iar şedinţa de Comisie pentru protecţia copilului în care urma să fie dezbătut raportul de activitate a cunoscutului director, dar şi răspunsul la cele 25 de întrebări ale consilierului judeţean Cornelica Ilea către Boitor a avut loc cu o zi înainte, în timp ce unii consilieri judeţeni au spus că ei crezuseră că urma să fie în ziua şedinţei în plen a CJ.

 
 
 

Altfel spus, nimic nou, nimic nou sub soare. Cu un gust de lehamite am ieşit din sala a mare a Palatului Administrativ şi întâmplarea a făcut să ne oprim la o discuţie cu unii aleşi.

Ne pregăteam să plecăm şi atunci holul s-a înseninat. Cu paşi repezi s-a apropiat de noi doamna Bondi, fostul prefect, fostul deputat de Maramureş, actualul consilier judeţean şi membru în Comisia pentru Protecţia Copilului.

Avea în mâna stângă GAZETA de Maramureş, minunatul nostru săptămânal. Era deschis la pagina în care apăruse textul intitulat: „Dezmăţ pe bani publici la DGASPC Maramureş”.

„Cum ai putut să scrii aşa ceva despre mine? Despre ce rudă este vorba? Sunt minciuni! Te ştiam un ziarist serios. Nu se poate să scrieţi aşa ceva. De ce nu m-ai întrebat? Nişte minciuni!”, a spus Bondi, arătând ziarul.

 

Am fost luaţi prin surprindere şi trebuie să recunoaştem că preţ de câteva secunde nu am ştiut ce să răspundem.

Furia lui Bondi părea reală. Până la urmă i-am transmis doamnei consilier că acelea erau informaţiile pe care le-am primit.

Este posibil să fi greşit prin faptul că am scris că recent a fost angajată la DGASPC o rudă de-a domniei sale. În acest caz, ne cerem scuze!

Dar, întotdeauna există un dar. Dacă nu este rudă, cu siguranţă este vorba de o cunoştinţă pentru care a intervenit să fie angajată. Fata a dat concurs şi a luat. Posibil să fie o achiziţie bună, dar credem că faptul că Bondi este ce este şi a fost ce a fost, a cântărit în toată această ecuaţie. Pe de altă parte, se spune că şi mama fetei, care a fost o perioadă scurtă de timp subprefect, ar fi venit tot pe filiera Bondi şi UDMR. Nu este ceva deosebit!

 

Evident că reproşurile lui Bondi ne-au deranjat, aşa că trebuie să facem câteva precizări.

„Doamnă Bondi, credem că sunteţi un pic ipocrită. Ne cereţi nouă să vă întrebăm de cele scrise pentru că aţi avut întotdeauna relaţii bune cu presa băimăreană!

Dar dumneavoastră? De ce nu ne-aţi întrebat şi pe noi atunci când aţi dat de pământ cu noi, în şedinţa de Comisie şi apoi în plenul CJ, vorbind despre cele scrise de noi în cazul Italia. Aţi luat partea unor italieni şi aţi omis suferinţa a două fetiţe din Maramureş, de la DGASPC.

Trebuia să ne sunaţi, că doar aveam o relaţie bună, nu? Să ne întrebaţi de ce am scris ce am scris.

Dar nu, noi, ziariştii ăştia, suntem nişte nenorociţi care îşi permit să bănuiască tot felul de prostii. Cum se poate ca iluştrii consilieri judeţeni să greşească?! Este imposibil, contra naturii. Ei sunt aleşii maramureşenilor şi sunt mai presus de un ziarist amărât ce încearcă să îşi facă meseria.

Doamnă Bondi, am fi putut să vă întrebăm dacă este adevărat că aţi primit multe cadouri de la Boitor, dar nu v-am întrebat, tocmai pentru că este greu de demonstrat.

Sigur, şi faza cu angajatul rudei este tot aşa, dar a face lobby pentru cineva este aproape creştineşte, pe când varianta cealaltă…”, doar câteva precizări. Evident, rămâne întrebarea tulburătoare: de ce nu aţi luat apărarea a două fetiţe din România? Din motiv că sunt românce?

 

Am plecat de la şedinţa de CJ cu gustul ăla pe care l-am amintit mai sus.

Până la urmă, s-a produs o mini minune. Marinel Kovacs, consilierul liberal, a luat cuvântul şi a spus că trebuie rezolvată situaţia de la DGASPC şi a lui Boitor, deoarece lumea s-a săturat de cele ce se întâmplă în parohia lui Boitor. El a cerut sprijinul consilierilor şi a spus că, în ultimă instanţă, se poate schimba componenţa Comisiei pentru Protecţia Copilului, în care o parte din consilieri sunt fani ai lui Boitor. Iubesc portocala, nu cea mecanică, cea politică.

Preşedintele Consiliului Judeţean a spus că situaţia trebuie clarificată şi că decizia stă în mâinile consilierilor judeţeni. Altfel spus, cum decid aceştia, aşa se va face.

Dar lumea a uitat de Dumitru Dumuţa. Eminenţa cenuşie a CJ ne-a trimis un comentariu la unul din textele scrise pe cazul Italia, un comentariu lung şi tehnic, plin de articole de legi, semn că Dumuţa este blindat.

Cu toate acestea, el este văzut foarte des la sediul DGASPC, deşi el susţine că este un apărător al dreptăţii, este imparţial şi nu îl mângâie pe Boitor pe creştet. Posibil! Ar fi indecent!

Dar Dumuţa are pârghiile prin care poate amâna o decizie. De pildă, acum se spune că în cursul primei decade a lunii februarie se va întruni Comisia condusă de Ilea, se va face raportul către preşedinte cu rezoluţia: demisia! Mai ales că ar fi urmat să fie o şedinţă de CJ pentru aprobarea bugetului.

 

Ei, după întâmplările relatate mai sus, a şi fost fixată noua şedinţă în data de 3 februarie, ceea ce, probabil, va duce ultima rundă în prelungiri. Bănuim că Dumuţa nu e străin de toate acestea.

 
 
Minciună À la Boitor
 

Zilele trecute a fost şi o emisiune tv pe tema DGASPC. La emisiunea lui Cătălin Vischi am fost invitaţi alături de Boitor pe marginea celor scrise de noi şi de cei de la EMM în cazul DGASPC.

Legat de donaţiile primite de Direcţie, Boitor a fost întrebat dacă produsele de curăţenie primite au avut termenul de garanţie depăşit. Boitor a spus că nu! Categoric!

Vă prezentăm dovada că minte. O fotografie din DGASPC în care se vede cum la chiuvetă este un produs expirat. Ce este mai grav, astfel de produse au fost date şi în casele de tip familial spre folosinţă. Adică, la copii. După emisiunea tv comandoul lui Boitor a cules produsele expirate şi au pus din cele pe care le foloseau doar cei „aleşi”. Evident, nu s-a reuşit a fi culese toate!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.