• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 6 Mai , 2019

„Ne ținem de cuvânt și asigurăm bunăstare locui­torilor din comunitățile noastre”

Leordina este una din cele mai dezvoltate localități maramu­reșene în care banii europeni și banii din programele guverna­men­tale au adus multe schimbări în viața oamenilor. Despre aceste schimbări am vorbit și cu primarul PNL din Leordina, Ștefan Gavriluți, care s-a implicat în fiecare proiect derulat până acum în localitate.

 

Reporter: Ce proiecte ați reușit să implementați până în prezent?
Ștefan Gavriluți: În Leordina am reușit să implementăm multe pro­iecte și mă bucur că am realizat acest obiectiv, de a schimba în bine viața oamenilor, pentru că despre aceste proiecte le-am vorbit oamenilor când le-am cerut voturile și le-am arătat că m-am ținut de cuvânt.
Astfel, astăzi putem vorbi concret de un sistem de alimentare cu apă, de o reţea de canalizare şi de o staţie de epurare pentru apele uzate, proiecte de milioane de lei, de care oamenii se bucură zilnic.
Tot la capitolul realizări putem trece și amenajarea văilor locale în ve­derea prevenirii inundaţiilor din comuna noastră, un proiect de aproape 7 milioane de lei, extrem de important pentru siguranța locuitorilor.
În vederea creșterii numărului de turiști la noi în zonă, am înființat și un centru local de informare turis­tică, în comuna Leordina şi proxi­mităţi (Bistra, Petrova, Ruscova, Repedea şi Poienile de Sub Munte). Prin acest proiect, de aproape un milion de lei, am amenajat și trasee turistice de care se vor bucura cei care aleg să ne viziteze. De asemenea, nu i-am uitat nici pe vârstnicii din Leordina. Pentru ei am înfiinţat un centru social, am dotat și căminul cultural pentru a putea duce mai departe tradițiile prin ansamblul folcloric din comuna noastră. M-a preocupat constant și îmbună­tăţirea serviciilor de bază și, în acest sens, am accesat bani pentru înfiin­ţarea unui spaţiu public de recreere în Leordina, a unui teren de sport și pentru dotarea Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din locali­tate.

Reporter: Mai sunt proiecte care se derulează acum în Leordina?
Ștefan Gavriluți: Desigur. Mai sunt multe de făcut pentru dezvoltarea și modernizarea localității, dar e important să mergem mai departe, să facem proiecte noi și să ne batem pentru implementarea lor. Pentru că nu e deloc simplu. În acest moment avem în derulare extinderea reţelei de distribuţie a apei potabile şi a celei de canalizare menajeră, un proiect de circa 8 milioane de lei, la care se lucrează deja de anul trecut.
De asemenea, tot la stadiul de pro­iect în derulare este și realizarea de podeţe noi pe văile din comuna noastră. Este vorba de 18 podețe, în valoare de aproape 1 milion de lei.
Și, nu în ultimul rând, avem în stadiul de execuție construirea Corpului B la Şcoala Nr. 1 din localitate, un proiect de 2,5 milioane de lei. Mă bucur că extindem spațiul școlii pentru că acest lucru înseamnă că oamenii rămân acasă, își cresc și își educă aici pruncii.

Reporter: Ce proiecte le pregătiți pentru viitor locuitorilor din comuna dumneavoastră?
Ștefan Gavriluți: Pe lângă proiectele în derulare, pe care ne dorim să le finalizăm cât mai curând, am depus documentațiile necesare și se află în diferite stadii de aprobare mai multe proiecte de infrastructură pentru Leordina.
Vorbim aici de modernizarea drumurilor comunale, a ulițelor, pe o lungime de 19 km, construirea unui drum forestier, a unei piețe, a unui parc de agrement. Construirea unui after school este de asemenea un proiect important pentru comunitatea noastră, la fel ca și construirea unui dispensar uman și a unui bloc de locuințe ANL. Vrem să venim în sprijinul cetățenilor și al agenților economici care își desfă­șoară acti­vitatea în Leordina și vom înființa în curând un ghișeu unic de unde vor putea fi depuse și ridicate documente, fără să-i mai plimbăm pe oameni fără rost, de la un ghișeu la altul. După cum vedeți, sunt proiecte multe, diverse, care sunt convins că oda­tă implementate îi vor ajuta mult pe oameni.

Reporter: A fost greu să depuneți proiectele, să obțineți banii și în final să le implementați?
Ștefan Gavriluți: A fost greu și este în continuare. E nevoie de răbdare și de perseverență, pentru că nu o dată ușile se închid în fața prima­rilor care vor să facă proiecte pentru comuni­tățile lor. Dar, de fiecare dată, am revenit și m-am zbătut pentru fiecare proiect. Așa suntem noi liberalii, nu ne lăsăm până nu ducem la capăt lucrurile pe care
le-am promis oamenilor din comu­ni­tățile noastre. În toate localitățile administrate de primari PNL din Maramureş și din toată țara veți vedea multe proiecte dezvoltate din bani europeni sau din fonduri interne, pentru că principalul nostru obiectiv este să ne ținem de cuvânt și să asigurăm bunăstare locuitorilor din comunitățile pe care le conducem.

 

 

Realizat la comanda PNL
de NEW MEDIA SRL
Cod mandatar financiar: 41190007

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.