• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 19 Februarie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 8 Iulie , 2018

Narcis Neaga, directorul general al CNAIR, în vizită de lucru la Consiliul Județean Maramureș, pentru situația drumurilor naționale

Narcis Neaga, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), s-a aflat zilele acestea într-o vizită de lucru în Maramureș, fiind însoțit de Cristian Andrei, director general adjunct al Direcției Generale Exploa­tare Infra­struc­tură Rutieră, Mihail Bășulescu, director Direcția Dezvol­tare Drumuri Naționale, poduri și variante ocolitoare și Radu Băruță, director general regional DRDP Cluj. Echipa venită de la CNAIR a evaluat lucrările efectuate dar și starea drumurilor naționale pe DN 18, DN 18B, DN 17C și DN 19.

În dimineața zilei de joi, 5 iulie, repre­zentanții CNAIR s-au aflat în cabinetul președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, pentru a stabili programul de lucrări pentru perioada următoare. Direc­torul general al CNAIR, Narcis Neaga, a declarat că a văzut, alături de colegii săi, lucrările pe DN 18 Baia Mare – Sighet, unde se înre­gistrează în prezent un progres de finalizare de 95%, lucrările urmând să fie încheiate în 2018.
„Tot anul 2018 va fi termenul de închidere al lucrărilor pe DN 18 Moisei Borșa (lot 1), dar și Borșa – Șesuri (lot 2), unde execuția este realizată în proporţie de 65 – 70%. O vizită de lucru am efectuat și pe DN 18B, zona Baia Mare – Târgu Lăpuș, unde vom începe în regie proprie, în luna august, repararea și reasfaltarea acestui tronson prin procedeul de reciclare in situ. DN 17C, drumul de la Moisei spre Bistrița (ieșire la Salva), introdus la modernizare în 2018 se va finanţa prin fonduri europene. Un alt tronson de 17 kilometri de drum naţional aflat pe raza localității Negrești Oaș, care a fost vizitat de echipa CNAIR este DN 19 Livada – Sighet, un drum acoperit cu dale din beton, aflat într-o avansată stare de deteriorare, care va fi supus expertizei în 2018, dorindu-se ca, în anul 2019, să fie finalizat. Prin prezența noastră în Maramureș am discutat și despre un posibil parteneriat între CNAIR, Consiliul Județean Maramu­reș, Primăria Municipiului Baia Mare, Primăria orașului Tăuții Măgherăuș și Primăria Recea, în vederea realizării unei variante ocolitoare a municipiului Baia Mare, în zona Aeroportului Inter­na­țional Ma­ra­mureș, care să ducă la fluidizarea traficului. În această vară, urmează să avem o nouă întâlnire în Baia Mare, pentru stabilirea direcțiilor specifice fiecărei porțiuni din drumurile națio­nale menționate mai sus”, a decla­rat Narcis Neaga, directorul CNAIR.

Președintele Consiliului Județean Ma­ra­mureș, Gabriel Zetea, a discutat cu directorul CNAIR, Narcis Neaga, despre corelarea lucrărilor derulate de Com­pania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe drumurile naționale din Maramureș, cu programul de investiții derulat de instituția Consi­liului Județean pe drumurile județene.
„Mă bucur să văd că, în sfârșit, in­vestițiile Guvernului Româ­niei pe DN 18 se apropie de final și, în acest an, vom avea drumuri naționale reabilitate la standardele așteptate de către maramureșeni. Aștept cu inte­res întâlnirea de luna viitoare unde, alături de Primăria Baia Mare, Pri­mă­ria Tăuții Măgherăuș și Primăria Recea, vom pune bazele unui parte­neriat public - public, astfel încât varianta ocolitoare a municipiului Baia Mare să defluidizeze traficul pe DN 1C. Dezvoltarea în viitor a Aeroportului Internațional Maramu­reș presupune și investiții în rețeaua rutieră de acces, pentru că infrastructura pe care o avem înspre și dinspre Aeroport este depășită. Deschiderea Aeroportului pentru pasageri și dezvoltarea facilităților cargo nu se pot face decât în situația în care există o infrastructură adecvată traficului rutier”, a precizat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.