• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 5 Februarie , 2020

În presa internațională au apărut o seamă de comentarii referitoare la ultimul Congres al Partidului Creștin – Democrat din Germania, în cadrul căruia a rezultat că a pornit lupta pentru succesiune. În această luptă, miza nu este numai cine va ocupa scaunul de cancelar ci și viitorul Germaniei. Este vorba de soarta celui de-al IV-lea Imperiu german. Angela Merkel alături de Helmuth Kohl este cel mai longe­viv cancelar, în cei aproape șaptezeci de ani de la terminarea celui De-al Doilea Război Mondial. Excepția o reprezintă „veșni­cului câștigător” Otto von Bis­marck care a fost cancelar nouăsprezece ani. În mod dramatic, în perioada 1917 și 1933, respectiv până la alegerea lui Adolf Hitler, s-au perindat în scaunul de cancelar
optsprezece persoane. Pentru toți, Angela Merkel reprezintă o per­formanță istorică, în spatele aparițiilor ei stă o strategie gândită. Chiar și la apariția ei în 1999 a arătat că este o persoană ambițioasă și este o jucătoare iscusită de șah în politica mare.
După cum afirmă comentatorii politici este influențată numai de „superstructura mondială” care a sprijinit-o să ajungă la putere și o ține și în prezent în funcție și care a decis că în anul 2021 trebuie să cedeze locul. Perioada post Merkel va fi extrem de dificilă, probabil cea mai grea perioadă a Germaniei și nu este indiferent cine va conduce statul cel mai puternic al Europei și în ce direcție o va lua acesta. Pentru „superstructura mondială” care conduce în realitate lumea, statul german a reprezentat timp de o mie de ani o problemă nerezolvată, care întotdeauna „i-a fugit” din mână. Germania a fost pusă una cu pământul de mai multe ori, pe parcursul istoriei. Ultimul Imperiu german, care a fost creația aceleiași suprastructuri mondiale, a avut drept scop supravegherea de către germani a altui proiect a aceleași forțe mondiale care părea „scăpat din mână”: Uniunea So­vietică. A apărut o „sincopă” pe parcursul istoriei, Pactul Ribbentrop - Molotov, care părea să dea peste cap filmul dorit de „supra­structură” ca cele două state să se distrugă reciproc.
Comentatorii politici susțin că nu se știe, nici în prezent, cine a fost cel care a zădărnicit această strategie. După Cel De-al Doilea Război Mondial începe construcția Celui de-al Patrulea Imperiu german. Acesta nu numai că este ținut sub strictă supraveghere, dar în baza principiului „fur alle Falle”, tinde să conducă la pierderea totală a identității istorice a Germaniei. Renunțarea totală a identității este simbolizată și de „reunificarea celor două Germanii”.
Angela Merkel este considerată ca fiind garantul lichidării „softului celui De-al Patrulea Imperiu german” și a primit sarcina să înceapă procesul de lichidare a întregii Europe. „Willkommenskultur”, care a început în 2015, se afirmă că ar fi un element esențial care face parte dintr-un scenariu scris de „superstructura mondială”.
Cel care urmărește evoluția de­mografică dramatică a Europei se va gândi la cele afirmate anterior, afirmație care nu este proprie doar Germaniei ci întregii Europe, deci și nouă.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.