Bdul Traian, Bloc 23, Ap. 9
Baia Mare, România
0362-401.331; 0362-401.332
office@gazetademaramures.ro
Miercuri , 7 August , 2019

Mondo Cane

de Gazeta de Maramures

Michael Joseph Jackson s-a născut la 29 august 1958 în orașul Gary, Indiana (o suburbie industrială a orașului Chicago, Illinois) într-o familie de muncitori, fiul lui Joseph „Joe” Walter și Katherine Esther (născută Scruse), el este cel de-al șaptelea din nouă copii.
Michael Jackson a fost crescut de către mama sa în conformitatea re­gulilor impuse de Martorii lui Iehova, iar ulterior au existat zvonuri că s-a convertit la Islam, zvonuri dezmințite de avocatul său.
De la o vârstă fragedă, Michael a fost abuzat fizic și emoțional de tatăl său, fiind nevoit să îndure multe bătăi și înjosiri. Abuzurile din copilărie l-au afectat pe tot parcursul vieții.
Michael Jackson și-a dezvăluit talentul muzical la vârsta de cinci ani, în fața colegilor de clasă și a altor persoane, în timpul unui recital de Crăciun. În anul 1964, Michael și Marlon s-au alăturat fraților Jackson - un grup muzical format de frații Jackie, Tito și Jermaine. La vârsta de opt ani, Michael și Jermaine au devenit cântăreții principali ai for­ma­ției, care a preluat la vremea res­pec­tivă numele The Jackson 5.
În 27 ianuarie 1984, Jackson a suferit un accident. În timp ce filma la o reclamă pentru Pepsi Cola, Jackson a suferit arsuri de gradul doi pe cap, în urma efectelor pirotehnice din cauza cărora i-a luat foc părul. Imediat după acest accident, Jackson a făcut a treia operație de chirurgie plastică și a urmat un tratament pentru a-și ascunde cicatricile cauzate de acest eveniment. Pielea lui Jackson a fost maronie pe toată durata tinereții, dar începând cu anii ’80 a devenit din ce în ce mai deschisă la culoare. Schimbarea a dat naștere unor zvonuri care pretindeau că și-ar fi decolorat pielea. Conform biografului lui Jackson, acesta suferea de vitiligo și lupus. Vitiligo ar fi fost cauza decolorării pielii lui Jackson, ambele boli făcându-l sensibil la lumina soarelui.
În vara anului 1993, Jackson a fost acuzat prima oară de molestare sexuală de către un copil de 13 ani. În 2005, ancheta autorităților din Ca­lifornia s-a încheiat cu acuzația de abuz sexual.
A fost căsătorit de două ori: în 26 mai 1994, cu cântăreața și compozitoarea Lisa Marie Presley, fiica lui Elvis Presley, şi pe data de 14 noiembrie 1996, cu asistenta-dermatolog Deborah Jeanne Rowe. A avut trei copii: Prince Michael, Paris şi Blanket (ultimul născut de mamă surogat).
În după-amiaza zilei de 25 iunie 2009, Michael Jackson a suferit un stop cardiac, după o supradoză de droguri, fiind declarat decedat la ora 14.26.
Michael Jackson a fost primul mare artist care a concertat în România, în data de 1 octombrie 1992.
Pentru a-şi umaniza faţa, preşedintele de la acea oră a făcut un micro-cros împreună cu artistul, însoţit de o trupă de cameramani.
Având în vedere viaţa controversată a lui Michael Jackson, puritanii zilelor noastre solicită interzicerea promovării artistului şi interzicerea editării/reeditării celebrelor piese muzicale care au încântat tinereţea mai multor generaţii.