• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 20 Ianuarie , 2017

Mihai Eminescu, omagiat la Centrul Cultural Sighetu Marmației

Sala de spectacole a Centrului Cultural Sighetu Marmaţiei a fost gazda unui eveniment cultural-artistic dedicat poetului Mihai Eminescu. Peste cinci sute de elevi și profesori din liceele sighetene, reprezentanți ai administrației locale, sigheteni de diferite profesii, au fost prezenți la eveniment. 

 

Primarul municipiului, ing. Horia Scubli, a vorbit despre Ziua Culturii Naţionale sărbă–torită la Sighetu Marmației și în localitatea Biserica Albă din Ucrai–na, împreună cu reprezentanții comuni–tăților de români din dreapta Tisei,  și a abordat un subiect foarte interesant cu privire la „Cum ar trebui să ne raportăm la Europa, pornind de la Eminescu?”. Eleva Flavia Pisuc, de la Liceul Pedagogic „Regele Ferdinand”, a vorbit despre aspecte ale receptării lui Mihai Eminescu de-a lungul timpului. Mo­deratorul evenimentului a fost Spiri­don Pralea, managerul Centrului Cultural.
Cei prezenți au aplaudat cu entuziasm momentul poetic-muzical intitulat „Întot­deauna, Poetul se numește Emi­nescu!” - realizat în regia artistică și cu un scenariu de  Dorel Todea, regia muzicală - Rodica Gheorghiu -, în interpretarea unui grup de elevi talentați și frumoși de la Liceul Pedagogic „Regele Ferdinand” (Andreea Marinca, Andreea Chirilă, Alina Năsui, Larisa Bogar, Mihai Petrețchi, Andrei Hre­niuc, Cătănin Miniuc și solistele Antonia Dumitrean, Anca Corneștean și Andra Cernovici). 
Partenerii Cen­trului Cultural Sighetu Marmației, în realizarea evenimentului, au fost prof. dr. Odarca Bout și  profe­so­rii catedrelor  de limba și literatura română din liceele sighetene.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.