• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 28 Iulie , 2014

Microsoft a început o serie de concedieri masive

Microsoft va desfiinţa până la 18.000 de locuri de muncă, cele mai mari concedieri din istoria de 39 de ani a companiei, fiind parte a unui proces de restructurare a activităţilor şi de integrare a

operaţiunilor de producţie de telefoane preluate de la Nokia.

 

Compania a mai avut o dată un program important de restructurare a personalului, în 2009, când a dat afară 5.800 de oameni, adică 5% din totalul angajaţilor.

Programul de concedieri din prezent vizează circa 14% din personalul Microsoft, ar urma să se încheie la sfârşitul lunii iunie a anului următor, a anunţat compania. Microsoft estimează costurile restructurării forţei de muncă la aproximativ 1,5 miliarde de dolari, conform yoda.ro

Satya Nadella, directorul general al Microsoft, în funcţie din februarie, când a preluat postul de la Steve Ballmer, trebuie să obţină economii anuale de 600 de milioane de dolari din tranzacţia cu Nokia, care a adăugat în aprilie 30.000 de angajaţi la personalul Microsoft.

 

„Microsoft trebuie să fie un gigant IT mai ager în următorii ani pentru a atinge echilibrul de creştere şi profitabilitate în privinţa iniţiativelor pe segmentele de cloud şi dispozitive mobile”, a declarat Daniel Ives, analist la FBR Capital Markets.

 

Microsoft a derulat în trecut restructurări de persoane de mică amploare, printre care câteva sute de posturi la departamentul de publicitate şi vânzări în 2012, precum şi posturi de la marketing în acelaşi an, conform yoda.ro.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.