• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 9 Noiembrie , 2022

Mesaj pentru guvern

Alianța Pentru Patrie atenționează în mod public Guvernului României că, de peste doi ani, pensionarii sunt mințiți constant, de către membrii Coaliției PNL – USR - PSD.

”De peste doi ani amânați aplicarea legii privind majorarea pensiilor. De doi ani vă bateți joc de milioane de români, care au muncit în mod cinstit și care sunt lăsați astăzi să moară, pur și simplu, de foame.

În fiecare zi anunțați tot felul de recalculări, modificări, indexări, pe care a doua zi le anulați și veniți cu noi promisiuni și cu noi date limită.

În tot acest timp, facturile la utilități, la combustibili, prețurile la alimente, îmbrăcăminte și încălțăminte, taxele și impozitele, le-ați majorat prin Ordonanțe și Legi, asumate atât de către voi, cei din Guvern, cât și în unanimitate, de grupurile voastre parlamentare.

În acest context, când politica oficială de stat, pe care o promovați fără menajamente, este aceea de a vă umili proprii cetățeni, vă solicităm, ca în mod public și imediat, să răspundeți la următoarele întrebări:

1. Când și cu cât majorați pensiile românilor?

2. Ce indicatori stau la baza calcului realizat de Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor, pentru majorarea pensiilor?

3. Cine, cu nume și prenume, se ocupă de acest proiect, și și-l asumă în numele Guvernului?

4. Recunoașteți public că inflația reală a depășit cifra de 21,5%, iar coeficientul de 14,9 anunțat în mod oficial din surse guvernamentale, este fals, mincinos și ascunde scumpirile în cascadă care vor urma în această iarnă?

Vă atenționăm, în mod foarte clar, că această tărăgănare continuă și această bătaie de joc, se transformă deja în genocid social. Pentru că un pensionar, cu 900 - 1000 de lei pensie, nu-și poate achita nici măcar facturile la utilități. Cu atât mai puțin hrana zilnică sau medicamentele. Situația reală este cunoscută la cel mai înalt nivel, și fiecare zi de întârziere provoacă deja drame sociale.

Așteptăm răspuns public din partea Guvernului la întrebările de mai sus, și vă vom trimite o notificare oficială către Palatul Victoria.

Vă anunțăm, totodată, că suntem pregătiți să acționăm în instanță Guvernul în ansamblu, și în mod separat Ministerul Finanțelor și Ministerul Muncii”, a declarat Codrin Ștefănescu, președintele APP.

Problema pensiilor este dezbătută în toate județele țării. În partea de nord, în Maramureș situația pensionarilor este deosebit de grea. Mulți dintre aceștia provin din rândul celor care au lucrat în minerit și metalurgie. Au sănătatea distrusă și pensii foarte mici, în  raport cu munca  depusă. În cadrul filialei APP Maramureș au ajuns multe plângeri de la pensionari bolnavi și cu pensii mici. Toți se miră că pensii speciale există, că parlamentarii, primarii, președinții de CJ au salarii uriașe și vor avea pensii pe măsură, iar amărâții care au ridicat județul muncind fără oprire în condiții groaznice au firimituri de la masa celor bogați.

”Este incredibil ce se întâmplă și în zona pensiilor. O adevărată piesă de teatru prost jucată. Toți oficialii se fac că nu mai pot de grija celor mulți, a pensionarilor, dar ce să  vezi? Mărirea pensiilor este o altă minciună, iar bieții pensionari își duc durerea și nevoile în pământ. Rușine!  Vom susține orice demers pentru a reda demnitatea și speranța pensionarilor din România, din Maramureș”, a explicat și a spus ferm, Liviu Bechiș, președintele APP Maramureș.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.