• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 11 Decembrie , 2015

Masca de la „Emil Racoviţă”

Trupa de teatru „Masca” a Liceului Teoretic „Emil Racoviţă” Baia Mare,  coordonată de prof. Tatiana Cauni, în parteneriat cu Asociaţia „Comunicaţi prin noi”, condusă de către prof. ing. Dorina Miclăuş, doresc să ajute copiii din cadrul casei de tip familial de pe strada Universităţii şi pe băimăreanul implicat în dezastrul din cadrul clubului Colectiv, Andrei Cătălin Szilagyi. În acest sens au organizat un spectacol care a devenit o tradiţie, deoarece se organizează de 14 ani, iar în fiecare an încercăm să aducem zâmbetul pe buzele copiilor şi oamenilor care nu se pot bucura de ceea ce înseamnă cu adevărat acest sezon al cadourilor şi al fericirii.

 

Anul acesta, trupa de teatru a pregătit o comedie care surprinde personajele basmelor într-o postură cotidiană, în care Făt-Frumos, Ileana, Pepelea, Calul şi Zmeul Zmeilor trăiesc decent în această lume în care se doreşte o pace între „viteji” şi zmei. În deschiderea spectacolului, sala a fost încântată de sunetul colindelor de Crăciun, interpretate de către Cătălin Pavel, elev în clasa a XII-a D, şi Vanesa Deac, elevă în clasa a XI-a C, şi de o suită de dansuri populare din Maramureş, interpretate de către Irimuş Georgiana Diana, elevă în clasa a X-a I şi partenerul ei de 10 ani.

Spectacolul de Crăciun a avut loc în data de 8 decembrie 2015, la Teatrul de Păpuşi Baia Mare. Copiii au primit pacheţele de Crăciun din partea membrilor trupei de teatru şi din partea elevilor Liceului Teoretic „Emil Racoviţă” Baia Mare. Acest lucru s-a desfăşurat după sfârşitul piesei de teatru, când toţi copiii au urcat pe scenă pentru a-şi primi pacheţelele. În acelaşi timp şi cei din sală au primit dulciuri dacă au răspuns corect la întrebările celor de pe scenă. Întrebările au vizat întreg spectacolul.

 

În urma acestui spectacol se va dona o sumă de bani pentru băimăreanul Andrei Cătălin Szilagyi, care a fost implicat în incendiul din cadrul clubul Colectiv din Bucureşti.

Andrei a absolvit în anul 2011 Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” din Baia Mare, este fost student al Facultăţii de Construcţii din Cluj-Napoca, absolvent al Specializării CCIA, iar acum este student la Masterat la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.