• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 19 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 7 Aprilie , 2017

Marşul pentru viaţă, Baia Mare 2017

Pentru  al doilea an consecutiv s-a organizat în Baia Mare, precum şi în alte peste 250 de oraşe din ţară, „Marşul pentru Viaţă”. Ca şi anul trecut, manifestarea a avut loc de praznicul Buneivestiri. Nu întâmplător a fost ales acest praznic, deoarece Maica Domnului este Maica vieţii şi Mama noastră, a tuturor. Ea primeşte în această zi vestea cea bună că Îl va naşte pe Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

 

 

Organizatorii evenimentului au fost asociaţiile: Provita, Asociaţia Maramureş pentru viaţă şi familie, ASCOR Baia Mare, Asociaţia Tinerilor Cate­dralei Episcopale şi Asociaţia Tinerilor Ortodocşi ai Protopopiatul Baia Mare.

Ca o noutate pentru anul acesta, tineri­lor creştini ortodocşi li s-au alăturat şi alte culte pentru un scop comun: apărarea vieţii. Deviza marşului de anul acesta a fost: „Ajută mama şi copilul, ei au nevoie de tine”. În episcopia noastră totul s-a organizat cu binecuvântarea ierarhului nostru, PreaSfinţitul Justin, Episcopul Mara­mu­reşului şi Sătmarului, iar la nivel naţional, manifestările s-au desfăşurat cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Întreaga lună martie a fost declarată „Luna luptei pentru viaţă”. În acest scop s-au organizat mai multe mani­festări cum ar fi: vizionarea de filme tematice anti-avort, seminarii în şcolile băimărene, conferinţe, iar în faţa Bisericii Ortodoxe „Naşterea Dom­nu­lui”, de lângă Spitalul Judeţean, au putut fi văzuţi, zile întregi, tineri şi bătrâni, de la diferite culte, stând paş­nici, cu pancarte care îndemnau tre­cătorii să mediteze cu mai multă serio­zitate la situaţia copiilor nenăscuţi.
Marşul nu a fost contra medicilor care fac avort, scopul a fost acela de a conştientiza pericolul în care ne aflăm ca popor creştin, fiind pe locul 2 în Europa, cu un număr de peste 22 de milioane de avorturi.

Traseul marşului de anul acesta a fost puţin diferit faţă de cel de anul trecut,
s-a pornit tot de la Catedrala Epis­copală din Baia Mare, însă nu s-a mers spre Biserica „Naşterea Dom­nului”, de lângă spital, ca şi anul trecut, ci spre Centru Vechi, înspre Piaţa Millennium, unde a fost şi punctul final al ma­nifestării.
Aici, toţi participanţii, în total peste 1500 de persoane, au rostit rugăciunea „Tatăl nostru”, s-a intonat Imnul României, de către Corul Seminarului Teologic din Baia Mare, apoi organizatorii au ţinut discursuri pro-viaţă şi s-a ţinut un moment de reculegere pentru copiii nenăscuţi.
Implicaţi ca întotdeauna, copiii şi tine­rii din Parohia Dumbrăviţa, împreună cu preotul lor paroh Bogdan Cioco­tişan, au participat la manifestarea „Marşul pentru viaţă”, în număr de 50, arătându-şi în acest fel solidaritatea cu alţi tineri curaţi şi buni, arătând că le pasă de viitorul lor şi că iubesc viaţa.

Totul s-a încheiat cu conferinţa renumitului profesor Stelian Tofană, de la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca, intitulată „Femeia creştină în faţa provocărilor contemporane”, orga­nizată de Parohia Tăuţii de Sus.
Copiii au avut bucuria de a-l reîntâlni pe îndrăgitul profesor Stelian Tofană, care anul trecut a conferenţiat la Dum­brăviţa, în data de 12 aprilie.
După conferinţă a avut loc o agapă oferită de bunii credincioşi din Tăuţii de Sus.

Deplasarea copiilor din Dumbrăviţa, atât la Baia Mare cât şi la Tăuţii de Sus, a fost posibilă datorită inimoşilor noştri parteneri de la UACE Dumbrăviţa, iar pe această cale îi mulţumim domnului director financiar, Daniel Vărzaru, şi doamnei Corina Mulea, precum şi întregii echipe UACE pentru că ne sunt mereu alături.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.