• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 20 Martie , 2023

„Marșul pentru Viață” 2023

 Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, sâmbătă, 18 martie 2023, cu începere de la ora 15.00, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, în colaborare cu instituțiile partenere, va organiza „Marșul pentru Viață” 2023 pe următorul traseu: Bulevardul Regele Mihai I – Bulevardul Unirii – Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”.

 
Acest eveniment are în vedere sensibilizarea societății la fenomenul alarmant al avortului și s-a des­fășurat la nivel național în fiecare an, în toate Eparhiile, în numeroase orașe. După o perioadă de întrerupere cauzată de pandemie, „Marșul pentru Viață” s-a reluat.
Îi îndemnăm pe preoții și pe credin­cioșii noștri din Protopopiatul Baia Mare să participe la această manifestare mărturisitoare, cu profunde conotații creștine.
 
Ora 15:00
Întâlnirea participanților în Piața Revoluției
Încolonarea a câte 3, în ordine: Icoana Maicii Domnului, ASCOR, ATOCEM, ATOP Baia Mare, Asociația Femeilor Ortodoxe „Mironosițele Femei” din Baia Mare, Asociația „Sfântul Iosif Mărturisitorul”, profesorii și studenții Departamentului de Teologie „Justinian Arhiepiscopul”, Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Iosif Mărturisitorul”, inspectorul școlar și profesorii de religie din municipiul Baia Mare, clerici și diaconi, studenții și elevii școlilor teologice, cadrele didactice de religie împreună cu elevii, credincioșii din Protopopiatul Baia Mare și din împrejurimi.
 
Ora 15:30
Începerea „Marșului pentru Viață” în municipiul Baia Mare conform programului stabilit, pe traseul: Bulevardul Regele Mihai I – Bulevardul Unirii – Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”.
 
Ora 16:00
Sosirea participanților la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”
Mesajul copiilor și al tinerilor
Mesajul unei mame
Mesajul Ierarhului
 
Ora 17:00
Slujba Vecerniei la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”
Amintim faptul că, în ședința din 9 februarie 2017, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât binecuvântarea și sprijinirea organizării, la nivel naţional, a „Marșului pentru Viață.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.