• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 12 Decembrie , 2022

Maramureșul, prezență excepțională de Ziua Națională a României la Bruxelles

Consiliul Județean Maramureș, împreună cu Muzeul de Etnografie și Artă Populară și Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, cu sprijinul Ambasadei României în Regatul Belgiei a organizat pe 29 noiembrie, la sediul Consulatului României din Bruxelles, vernisajul expoziției „De-acasă din Maramureș! 1 Decembrie, sărbătoarea românilor de pretutindeni”.

O expoziție expresivă, plină de culoare, în care au fost prezentate elemente de port popular - cămeși, șorțuri, zadii, poale și imagini cu sărbători, obiceiuri, meșteșuguri, portrete, biserici vechi de lemn și alte elemente care oferă identitate culturală Maramureșului.
Evenimentul a fost dedicat cu precădere comunităților de români din Belgia și mediului asociativ din Diaspora, care s-au bucurat să redescopere crâmpeie din locurile natale și să guste prezentarea tra­dițiilor și a obiceiurilor de acasă.
Pe 30 noiembrie, cu prilejul evenimentelor organizate la Bruxelles de Reprezentanța României la Uniu­nea Europeană, Consiliul Jude­țean Maramureș alături de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” a prezentat repre­zen­tanților din instituțiile europene în cadrul evenimentului „Mara­mureșul în Europa unită”, principalele puncte de atracție turistice din zonă, precum și tradițiile și obiceiurile autentice maramu­reșene.
În fața a peste 100 de invitați de rang înalt din instituțiile europene, artiștii Ansamblului „Transilvania” au prezentat costumele populare din cele patru țări ale Mara­mureșului, dansul, horile și gastronomia specifice locului. Filmul de promovare „Crăciun în Maramureș” a rulat pentru auditoriul prezent ca o invitație în Maramureș cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a transmis mesajul său de 1 Decembrie – Ziua Națională a României către toți românii și invitații străini și a subliniat importanța vitală a coeziunii și susținerii între regiuni și orașe, în contextul actual tumultuos din Europa. Totodată, i-a invitat pe toți cei prezenți să viziteze Maramureșul pentru a se convinge că este unul dintre locurile autentice din Europa.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.