• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 20 Ianuarie , 2017

Maramureşul - brand recunoscut ca destinaţie turistică şi în Viena

Deschiderea oficială a Târgului Internaţional de Turism „Ferien Messe” din Viena, unde Maramureșul a participat în calitate de partener oficial al României, a avut loc joi, 12 ianuarie 2017. După cuvântul de deschidere, oficialităţile austriece au vizitat standul judeţului Maramureş, plecând plăcut impresionați de ospitalitatea gazdelor maramureşene.
 

Cei care au trecut pragul standului pregătit de re­pre­zen­tanții Maramureșului au apreciat atât prestaţia artis­tică a Ansamblului Folcloric Naţional „Transilvania”, cât şi exponatele tradiţionale realizate de cei doi meşteri populari, Maria Zapca și Daniel Leș, care s-au alăturat delegaţiei maramu­reşene pentru a arăta tuturor frumuseţea meşteşugurilor tradiționale realizate în județul nostru.

Numeroşi turişti, din toate colţurile lumii, au vizitat standul Maramu­re­şului, unde au gustat preparatele tra­diţionale şi au luat parte la spectacolul susţinut de artiştii Ansamblului Fol­cloric Naţional „Transilvania”.
Toto­dată, cântecul, jocul şi portul maramureşean au fost prezentate şi pe scena principală a pavilionului expo­ziţional, atrăgând foarte mulţi turişti, care au dansat alături de membrii Ansamblului „Transilvania”. De ase­menea, atracţii ale standului maramu­reşean au fost şi demonstraţiile de tors, dar şi tehnicile de realizare a clopului maramureşean, oferite de Maria Zapca, meşter popular.

Prima zi a acestui târg de turism a fost una de bun augur. Preşedintele Con­siliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, alături de vicepreşedintele Doru Ioan Dăncuş, de consilierii judeţeni, dar şi de primarul orașului Borșa, Ion Sorin Timiș şi primarul orașului Vișeu de Sus, Vasile Coman, s-au întâlnit cu Da­wid Lasek, ministrul Sportului şi Turismului din Polonia, Bogdan Ma­zuru, ambasadorul României în Austria şi cu reprezentanţi din presa austriacă din domeniul turismului. În cadrul acestor întâlniri s-au purtat discuţii în vederea consolidării relaţiilor cu turo­peratorii, dar şi a dezvoltării turismului maramureșean.
Președintele Consiliului Județean Ma­ra­mureș, Gabriel Zetea, a arătat că județul nostru are nevoie de promovare, de expunere în cele mai importante locuri din Europa. „Noua strategie a Consiliului Judeţean Maramureş presupune participarea judeţului la cele mai importante târguri de turism precum Viena, Berlin, Polonia, Tel Aviv şi Bratislava. Este foarte important pentru noi să impunem Maramureşul ca desti­naţie turistică, iar oferta din ce în ce mai bogată a judeţului să fie cunoscută de principalii turoperatori. Întâlnirile mijlocite de către Autoritatea Naţională pentru Turism la aceste târguri inter­naţionale cu reprezentanţi ai autori­tăţilor locale sau agenţi economici privaţi care acţionează în domeniul tu­ris­mului contribuie, cărămidă cu cără­midă, la definitivarea brandului Ma­ramureş. Avem o ofertă turistică care poate fi aplicată pe întreaga pe­rioa­dă a anului în județ, oferind turiștilor care aleg să ne viziteze atracţii atât în se­zonul de vară, cât şi în cel de iarnă. Știm cu toții că dezvoltarea judeţului Maramureş este strâns legată de dezvoltarea turismului”, a declarat Gabriel Zetea, preşedinte al Consiliului Jude­ţean Maramureş.

 

Delegaţia Maramureşului prezentă la Târgul de Turism din Viena s-a întâlnit cu turoperatorii şi şeful Biroului ANT din Austria


În cursul serii de vineri, 13 ianuarie 2017, delegaţia maramureşeană s-a întâlnit cu şeful Biroului Naţional de Turism al României în Austria, Simion Giurcă, dar şi cu turoperatorii care au promovat România ca şi destinaţie turistică la această ediţie a Târgului de Turism „Ferien Messe” din Viena. Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, vicepre­şedin­tele Ioan Doru Dăncuş şi consilierii judeţeni prezenţi la această manifestare internaţională au avut întâlniri cu cele mai importante firme de incoming din România, pentru a discuta despre dezvoltarea şi promovarea turismului național.

Întâlnirea a debutat cu prezentarea partenerului Autorităţii Naţionale pentru Turism în cadrul acestei ediţii, Judeţul Maramureş. Prezenţa spectacu­loasă a Consiliului Judeţean Mara­mu­reş, datorită Ansamblului Folcloric Naţional „Transilvania”, dar şi a meşterilor populari Maria Zapca şi Daniel Leş, a fost încă o dată confirmată. O scurtă prezentare a judeţului Maramureş a fost oferită de Dan Carpov, şef al Biroului de Turism şi Salvamont din cadrul Con­siliului Județean Maramureș, care a subliniat importanţa coo­pe­rării între administraţia publică şi firmele de promovare şi turism, pentru ca Maramureşul să redevină o prioritate pe agenda turoperatorilor şi a turiş­tilor.

S-au prezentat materiale audio-video despre Maramureş, iar An­samblul Folcloric Naţional „Transil­vania” a oferit un moment artistic de ex­cepţie, care a atras toate privirile şi aprecierile reprezentanţilor firmelor de promovare şi turism. Directorul instituţiei de spectacole a Consiliului Judeţean Maramureş, Iuliana Dăn­cuş, a făcut o scurtă prezentare a instru­mentiştilor, dar şi a corpului de balet, după care aceștia au evoluat în faţa publicului.

 

Gabriel Zetea: „Maramureşul va fi prezent la mai multe târguri internaţionale de turism din Europa”

Şeful Biroului Naţional de Turism al României în Austria, Simion Giurcă, a prezentat trendul actual în materie de promovare a turismului, iar preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a vorbit despre importanţa promovării Maramureşului în cadrul târgurilor de turism internaţionale, dar şi despre strategia de dezvoltare turistică a Maramureşului.

„Vreau să mulţumesc domnului Simion Giurcă pentru invitaţia lansată, încă de anul trecut, la Gala Turismului în Bucureşti, de a participa la târgul din Viena să promovăm Maramureşul. Nu am mai făcut acest lucru ca şi judeţ de prea mult timp, însă vă asigur că, de acum înainte, veţi vedea Maramureşul la mai multe târguri internaţionale de turism din Europa, în perioada urmă­toare. Vrem să arătăm unicitatea Mara­mureşului, simplitatea turismului în Maramureş.
Parteneriatul dintre noi este un lucru extrem de important. Noi, ca şi Consiliu Judeţean, reprezentăm o echipă tânără, iar dorința noastră este aceea de a aduce oameni care să vadă cum s-a schimbat Maramureşul în aproape trei decenii. Maramureşul a fost un judeţ minier, industrial, însă cu timpul acestea s-au închis, industria nu mai există şi este necesar să ne reprofilăm. Acest lucru este posibil doar prin turism, iar noi, ca autorităţi publice, trebuie să investim pentru ca turiștii să vină să ne vadă.
Avem pensiuni frumoase şi locuri unice în fiecare localitate din Maramureş, aşa cum nu cred că există nicăieri în lume. Vom începe cu o nouă strategie de dezvoltare a turismului în Maramureş, sus­ţinută la început de către Consiliul Jude­ţean. În acest fel, sunt sigur că și domeniul privat va începe să facă schimbări esențiale”, a precizat Gabriel Zetea, pre­şedintele Consiliului Jude­ţean Mara­mureş.

 

A III-a ediție a Zilelor Maramureșului va avea loc în luna mai

 

Șeful județului a făcut și o prezentare a celor mai importante evenimente pe care Consiliul Judeţean Maramureş le organizează, dar şi o invitaţie către turoperatorii prezenţi de a veni în Maramureș.
„În luna mai a acestui an, va avea loc cea de-a III-a ediţie a Zilelor Mara­mureşului când vom desfăşura, timp de o săptămână, într-o perioadă destul de concentrată, cât mai multe evenimente la care sunteţi cu toţii invitaţi, pentru a vedea tot ce are mai frumos Maramureşul. Să veniţi în județul nostru și să petreceți cât mai mult timp, să veniţi în Borşa şi să vedeţi locurile unice de la Cascada Cailor şi până la Iezer. Să coborâm pe Vaser, în Vişeu, să ajungem pe Valea Izei, în comunităţile din Rozavlea, Ieud, Poienile Izei, unde arhitectura tradiţională, portul tradi­ţional maramureşean sunt lucruri unice pe care le găsiți doar în Mara­mureş. Ajungem în sudul judeţului, unde găsim ţările noastre specifice, Ţara Lapusului, Ţara Codrului, Chioarului, zona Someşului. Întreg judeţul Maramureş este plin de tradiţie. Trebuie să ajungeţi măcar o dată să vă rugaţi la o biserică de lemn. Cele mai multe dintre aceste lăcașuri de cult fac parte din patrimoniul UNESCO. Am avut anii trecuţi un proiect foarte frumos, „Circuitul Bisericilor de lemn din Transilvania de Nord”, unde, printr-o investiţie europeană, am reuşit să reabilităm tot ce înseamnă accesul la aceste biserici, să găsim oameni care să stea şi să primească turişti în aceste locații unice. Toate acestea dorim să vi le arătăm la faţa locului, în Maramureş, în luna mai 2017”, a adăugat Gabriel Zetea. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.